10 de novembre del 2014

La coordinadora de l'ANC a l'Ebre reitera que l'entitat va demanar eleccions en tres mesos després del 9-N



TORTOSA (Baix Ebre).- La coordinadora de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a les Terres de l’Ebre, Irene Fornós, ha fet aquest dilluns una primera valoració molt positiva de la jornada del 9-N al territori, tant per l’alta participació assolida com el volum de vots a favor del ‘Sí-Sí’ en la doble pregunta. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Fornós ha remarcat el civisme de la jornada i el fet que al territori s’han trencat falsos mites sobre la catalanitat de les Terres de l’Ebre i sobre l’independentisme de la gent d’aquestes comarques. I és que el Sí-Sí ha registrat finalment el 85,2% dels vots emesos a les Terres de l’Ebre, amb una participació de més del 50%. Així, la coordinadora territorial de l’ANC ha afegit que no s’esperaven un resultat tan contundent. A partir d’ara, Fornós ha demanat calma per no prendre decisions precipitades, però ha recordat als càrrecs electes que l’ANC va demanar eleccions plebiscitàries abans de tres mesos, per seguir caminant cap a la independència de Catalunya.

En la mateixa entrevista, Fornós ha destacat la importància dels voluntaris perquè la consulta haja estat un èxit, tenint en compte les dificultats que ha hagut d’afrontar el govern català.

Segons Fornós, una altra de les conclusions de la jornada del 9-N és que encara caldrà fer un esforç per integrar els nouvinguts en el procés cap a la independència. A més, la coordinadora de l’ANC a l’Ebre també va a trobar a faltar més joves als punts de participació, tenint en compte que es podia votar amb només 16 anys.

1 comentari:

  1. ...siento no estar de acuerdo, pues yo me siento catalan de una tierra catalana libre de manos opresoras que restringen nuestras libertades y fueros derogados, pero en global en todo el territorio catalan, ha sido una humillante derrota, tendriamos que haber llegado entre el 85 y el 95 %, y no se ha llegado al 35%, esto desde el principio ha estado equivocado, cuando un territorio esta conquistado por otro muchisimo mas grande, los voluntarios tendrian que haber actuado los fines de semana, visitando domicilio por domicilio haciendoles la consulta, esto se tendria que haber hecho desde despues de 11 sep. 2013 (despues de la gran cadena de norte a sur), seguro que el tanto por ciento hubiese sido muy superior al de ahora, pero de todas formas este 9-N, ha tocado los cataplines (y muy bien tocados) a la casta de lobos esteparios de ¡ancha que es Castilla!, solo hace falta ver 13tv, es que te tronchas todo el rato con oir sus sandeces y demas perlas que sueltan, lo malo es que ahora iran por el president y trataran de "empurarlo"...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta