5 de novembre del 2014

La CUP demana transport públic a les EMD i pobles de l'Ebre que no tinguen urnes el 9-N


TORTOSA (Baix Ebre).- La CUP de les Terres de l'Ebre ha demanat que els ajuntaments del territori habiliten transport públic en aquells pobles en què el punt de votació estiga allunyat de la població, com és el cas de les entitats municipals descentralitzades (EMD), les pedanies i els pobles. A través d'un comunicat, la CUP ha volgut solidaritzar-se amb els pobles com ara Horta de Sant Joan, Jesús, Campredó o Bítem que no tindran urnes el 9-N. De la mateixa manera, els ha felicitat "per la decisió de donar-li la volta a la manca de voluntat del Govern català, i mobilitzar-se un cop més demostrant que des de baix és d'on vénen les solucions als impediments i les traves que ens trobem en este procés".

En la mateixa línia, des de la CUP han lamentat "l'actitud passiva de molts dels ajuntaments del territori per no facilitar més punts de votació i trobem incomprensible que ajuntaments que teòricament treballen per l'èxit de la consulta, habiliten un nombre irrisori de punts de votació". Així, critiquen els casos de Tortosa, que passa de 18 punts de votació a només 3; d'Amposta, d'11 a 2; d'Alcanar, de 6 a 1, de Deltebre, de 5 a 1, o de Sant Carles de la Ràpita, de 5 a 1.

La CUP recorda que, pel cap baix, a les Terres de l'Ebre hi ha prop d'un miler de persones voluntàries que podrien haver cobert molts més dels 55 punts actuals de votació. "Demanem que els ajuntaments informem a la població dels punts de votació, així com que se'ls faça arribar informació del sistema de votació i que s'adjunte butlletes de votació per tal garantir que tothom puga participar amb normalitat", hi afegeixen. "Demanem que els ajuntaments facen un crida des dels diferents mitjans de comunicació de què disposen fent una crida per a reforçar la presència de gent voluntària que ajude en totes les tasques relacionades amb la consulta", conclouen.

Finalment, la CUP de les Terres de l'Ebre afirma que estan treballant perquè el 9N siga "un èxit rotund i un desbordament democràtic i de voluntat de país que marque un abans i un després en este procés de ruptura amb l’Estat espanyol". De fet, també anuncien que aquest dimecres, 5 de novembre, faran un acte central de campanya a Tortosa, amb la presència de Xavi Sarrià, escriptor i músic d'Obrint Pas i d'Isabel Vallet, diputada de la CUP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta