27 de novembre del 2014

La Jornada de la Made incideix en el cost energètic com a factor de competitivitat



 MÓRA LA NOVA (Ribera d'Ebre).- Móra la Nova ha acollit aquest dijous la quarta jornada de debat Energia i Desenvolupament Local, organitzada per la Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya (MADE). La majoria dels ponents han incidit en la necessitat de moderar el cost energètic per atreure inversions industrials al país. És el cas del president del Foment del Treball Nacional, Joaquim Gay de Montellà, qui ha insistit que actualment és difícil plantejar qualsevol projecte industrial ignorant el cost energètic.

També el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha afirmat que la política tarifària sobre l’energia no es pot mantenir en els nivells actuals, sinó que ha d’ajustar-se fins a convertir-se en un motor de desenvolupament i creixement. Per la seua part, el gerent d’EolicCat, Jaume Morrón, ha posat damunt la taula que Catalunya -però també el conjunt de l’Estat espanyol i Europa- ampliïn de forma considerable la capacitat de generació d’energia d’origen renovable.

Per la seua part, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, ha remarcat la necessitat de creure en la implantació d’empreses al territori Made. En aquest sentit, Sanromà ha lamentat que l’Estat espanyol no escollís Ascó per instal·lar el magatzem centralitzat de residus nuclears. En la jornada també ha intervingut la directora de la nova Càtedra Made-URV, Maria Llop, qui ha explicat que a hores d’ara la producció d’energia al territori té poca importància pel que fa al nombre d’ocupats.

El president de la Made i alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ha insistit en la necessitat que la generositat mostrada pels municipis que formen la Made en la generació d’energia reverteixi en aquest territori amb la instal·lació de noves activitats econòmiques.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta