14 de novembre del 2014

La Ribera d'Ebre s'adhereix al COPATE, sense residus i sense el suport d'ERC



MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat, amb els vots de l’equip de govern de CiU i del PSC, i els vots en contra d’ERC, adherir-se al nou Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE). ERC  reclama un major protagonisme de la comarca en el COPATE, i critca que la Ribera d’Ebre siga "un convidat de pedra" en un ens que és fruit dels governs de CiU i PP del Baix Ebre i Montsià. El COPATE es va constituir el passat mes d’octubre amb la participació dels consells del Baix i el Montsià, a l’espera que durant el mes de novembre els Consells Comarcals de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre sol·licitessin l’entrada formal. Ara bé, la Ribera d’Ebre no farà ús dels serveis del COPATE al 100%, i és que com ja s’havia avançat, tant la Ribera d’Ebre com la Terra Alta n’exclouran la gestió dels residus. El COPATE també s’encarrega de la coordinació i d’establir el full de ruta de la marca Ebrebiosfera.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha volgut remarcar que malgrat adherir-se al COPATE, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre continuarà reivindicant que en futures ampliacions de la Reserva de la Biosfera, s’incloguin els set municipis nuclears i més industrialitzats del nord de la Ribera d’Ebre que van quedar exclosos; és a dir, Riba-roja d'Ebre, la Palma d'Ebre, Flix, Ascó, Vinebre, la Torre de l'Espanyol i Garcia. En aquest sentit, el ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va acordar incorporar al consell directiu del COPATE a l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, i també dos representants dels municipis que estan exclosos de la Reserva de la Biosfera, el regidor de CiU a Flix, Sergi Fernández, i l’alcalde de la Palma d’Ebre, Gil Martí. Des del grup del PSC, s’ha escollit la regidora de Flix, Noèlia Colomines com a representant al COPATE.

El portaveu d’ERC al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Francesc Barbero, va exposar durant el ple els dubtes que el projecte genera, especialment a la Ribera i la Terra Alta, "dos comarques que no s’integren en peu d’igualtat en el consorci. De fet som dos convidats de pedra d’un COPATE fruït dels governs de CiU i PP del Baix Ebre i Montsià", va dir. Barbero va posar com exemple el fet que la Ribera d’Ebre no s’integrarà en serveis tant importants com el de residus o sanejament. De fet. el debat es va centrar bàsicament en l'Ebrebiosfera, que és on s’integrarà. "El pobles de la Ribera Nord exclosos de la Ebrebiosfera no poden esperar que defensin els seus interessos els representants d’un consell comarcal on la majoria de membres són molt poc entusiastes d’aquest projecte. Quan es fan contractes, i els estatuts són un contracte, és per deixar les coses clares d’un bon inici", va afegir-hi. "La importància que els factors ambientals tenen a les Terres de l’Ebre es mereixen alguna cosa millor que aquest COPATE", va concloure Barbero.

Vídeo Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta