13 de novembre del 2014

L’Associació de Parkinson de les Terres de l’Ebre participa en un estudi genètic del Clínic de Barcelona


TORTOSA (Baix Ebre).- Membres de l’equip de la Unitat de Parkinson i Trastorns del Moviment de l’Hospital Clínic de Barcelona s’han desplaçat aquest dijous a Tortosa per recollir mostres genètiques de malalts de Parkinson a les Terres de l’Ebre. I és que l’Associació de Parkinson Terres de l’Ebre (APTE) ha organitzat una jornada informativa amb una xerrada a càrrec del doctor Eduardo Tolosa, director de la unitat de Parkinson i de trastorns del moviment de l’Hospital Clínic. En aquest estudi genètic s’estan recollint mostres de malalts de Parkinson per saber si tenen una mutació genètica en el gen LRRK2, el qual augmenta el risc de desenvolupar la malaltia. Aquest gen és objecte d’una intensa investigació, finançada per la J. Fox Fundation, per tal d’aconseguir nous tractaments.

Segons Tolosa, “l'estudi d'individus amb mutacions genètiques associades amb la malaltia de Parkinson podria accelerar la investigació cap a un biomarcador d'aquesta malaltia, i cap a tractaments més eficaços”. Els investigadors consideren que els resultats de la investigació amb voluntaris servirà per desenvolupar una teràpia modificadora de la malaltia, cosa que fins ara no ha estat possible aconseguir. A més, han remarcat la gran tasca assistencial que està realitzant l’Associació de Parkinson a les Terres de l’Ebre. Per la seua banda, el president de l’entitat, Pere Cabanes, ha assenyalat que s’han extret un total de 49 mostres, i ha remarcat la necessitat d’aquestes investigacions per millorar el coneixement de la malaltia. També ha afegit que la investigació és la única via per trobar solucions i tractaments més eficaços.



Imatge APTE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta