27 de novembre de 2014

Les oliveres mil·lenàries del Sénia, guardonades amb el premi Europa Nostra ULLDECONA (Montsià).- L’Ajuntament d’Ulldecona ha estat l'escenari, aquest dijous, de l’acte d’entrega del Premi Europa Nostra 2014 que s’ha atorgat al paisatge històric de les oliveres mil·lenàries del Territori del Sénia. Es tracta d’un guardó de patrimoni cultural que atorga la Unió Europea. El jurat va quedar impressionat per les fotografies d’aquests arbres i satisfets de reconèixer els esforços realitzats per un ample col·lectiu de gent de la zona per posar en valor aquestes oliveres i el seu oli. De fet, el vicepresident d’Europa Nostra, Álvaro Fernández-Villaverde, ha explicat que un dels aspectes que va valor molt positivament el jurat va ser el treball realitzat per tres comunitats autònomes diferents. En la mateixa línia s’ha pronunciat Araceli Pereda, presidenta d’Hispania Nostra, l’organització estatal d’Europa Nostra. Pereda ha posat de manifest el treball realitzat per aconseguir conservar el patrimoni cultural i natural que són les oliveres mil·lenàries de la Taula del Sénia i alhora fomentar el desenvolupament social i econòmic del territori.

Per la seua part, el president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Joan Martin Masdéu, ha agraït la sensibilitat mostrada per Europa Nostra. Les plaques del premi han estat col·locades als museus naturals d’oliveres mil·lenàries de la Jana i d’Ulldecona. També s’ha fet entrega d’unes rèpliques més petites als propietaris de les diferents finques d’oliveres mil·lenàries. Aquest mateix dijous a la tarda també es presentava el nou llibre de la Mancomunitat, titulat 'Oli Via Augusta, essència del Territori del Sénia'.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta