27 de novembre del 2014

Manolo Tomàs (PDE) desconfia de la lluita europea del Govern contra el pla hidrològic de l'Ebre: 'No està fent res'



 TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), Manolo Tomàs, ha manifestat aquest dijous el profund malestar del moviment social amb la Generalitat, pel fet que el govern català no ha redactat un informe sobre l’afectació negativa del nou Pla Hidrològic sobre el Delta, una zona protegida que forma part de la Xarxa Natura 2000. Es tracta d’un informe tècnic que la PDE ha demanat a la Generalitat perquè és molt necessari per completar la documentació que ha presentat a la Unió Europea, per forçar l’Estat espanyol a modificar el pla hidrològic ajustant-lo a la normativa comunitària. Tomàs ha estat molt dur quan ha afirmat que la Generalitat “passa de tot” i “no està fent res” del que diu, tot i que té competències exclusives sobre la Xarxa Natura 2000. De fet, el portaveu de la PDE també ha posat en dubte que el govern català acabe acudint a Brussel·les per rebutjar el Pla Hidrològic de l’Ebre.

Segons Tomàs, sembla que la Generalitat no té cap intenció de pressionar per aconseguir la modificació del Pla Hidrològic, ja que bona part de la reserva d’aigua per a nous regadius és per a Catalunya. De fet, el portaveu ha advertit que la PDE no modificarà la seua línia d’acció, siga quina siga la situació política del país, perquè el futur de les Terres de l’Ebre passa per tenir infraestructures, energia i aigua.

De fet, Tomàs ha afegit que una possible independència de Catalunya no blinda el tram final de l’Ebre, perquè ara és la Generalitat qui està pagant els canals Xerta-Sénia i Segarra-Garrigues, que segons la PDE serviran per transvasar aigua. Segons el portaveu, hi ha un projecte per transvasar l’Ebre amb més de 40 anys, i la conjuntura política del futur no afectarà la gestió de l’aigua, la qual “no està marcada per líders polítics, sinó per lobbys econòmics i financers”.

D’altra banda, Tomàs també ha destacat que el pla hidrològic de l’Ebre i la petició de la PDE serà l’únic problema mediambiental de l’Estat espanyol que enguany debatrà el comitè de peticions del Parlament Europeu. La PDE vol que el pla hidrològic de l’Ebre siga un tema prioritari per a la Comissió Europea, i per això ha acceptat la citació per al proper 2 de desembre, quan una delegació del moviment social anirà a Brussel·les. En aquest sentit, Tomàs ha insistit a lamentar la “deixadesa de funcions” del govern català, i ha sentenciat que la Generalitat no està actuant correctament amb la gent de l’Ebre.

Amb tot, el portaveu ha afirmat que el govern encara té temps per redactar la documentació, que la PDE incorporaria a la seua queixa europea. Segons Tomàs, l’informe de la Generalitat sobre la Xarxa Natura 2000 seria un document “molt potent” perquè la queixa de la PDE seria tinguda en compte, bé per modificar el Pla Hidrològic de l’Ebre o perquè la Comissió Europea acabe portant l’Estat espanyol davant del Tribunal d’Estrasburg.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta