7 de novembre del 2014

Mobilització a Padesa d'Amposta per l'acomiadament de dos delegats sindicals




AMPOSTA (Montsià).- Un grup de treballadors de la planta de Padesa a Amposta van concentrar-se ahir dijous davant les portes de l’empresa per denunciar “pràctiques antisindicals” per l’acomiadament de dos delegats de Comissions Obreres (CCOO), la presidenta del comitè d’empresa, Irene Matamoros, i el delegat sindical, Pascual Morillo, i per reclamar la seua readmissió. Uns acomiadaments que arriben poc abans que se celebrin les eleccions per escollir els representants dels treballadors. Matamoros i Morillo van rebre la carta anunciant-los l'acomiadament el passat 2 d'octubre, amb l'argument d'un ús desproporcionat d'hores sindicals per part dels dos treballadors. Un fet que els dos afectats desmenteixen. Afirmen que han gastat les hores que els pertoquen per defensar els drets dels treballadors. De fet, Matamoros ha anat més enllà tot afirmant que fa anys que està sent “assetjada” per haver presentat diverses denúncies contra pràctiques de l’empresa.

El secretari general de CCOO a les Terres de l’Ebre, Josep Casadó, també ha explicat que ens els darrers anys el sindicat ha presentat denúncies contra Padesa per l’incompliment de la prevenció de riscos laborals, i que l’empresa va intentar revocar el comitè d’empresa sense èxit. Segons Casadó, ara l’empresa intentaria fer fora CCOO “confonent” amb les hores sindicals. A la planta de Padesa a Amposta hi treballen gairebé 300 treballadors i hi ha 13 delegats sindicals, 7 de CCOO i 6 d’UGT. El proper divendres s’ha de produir l’acte de conciliació. CCOO reclamava l’admissió dels dos treballadors acomiadats, i en cas d’obtenir una negativa com a resposta adverteixen que presentaran una demanda per acomiadament nul i, possiblement, una altra per assetjament sindical.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta