20 de novembre del 2014

Núria Ventura confirma la creació d'un nou partit amb NeCat i que deixarà el PSC



ULLDECONA (Montsià).- La diputada ebrenca al Parlament, Núria Ventura, ha confirmat aquest dijous la seua intenció de deixar el PSC i formar part del nou partit que preparen la plataforma Moviment Catalunya, amb la també diputada Marina Geli, i Nova Esquerra Catalana (NeCat), la formació de l’exconseller Ernest Maragall. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Ventura ha assenyalat que fa temps que estan treballant en aquesta “confluència” dels diferents espais socialistes que han anat deixant les sigles del PSC. Segons la diputada d’Ulldecona, caldrà veure com evolucionen aquests contactes en els propers mesos per saber com es concreta el nou partit. De fet, Ventura ha afirmat que encara falta “molt de temps” per a les eleccions municipals del 2015. Però la diputada ha assenyalat que hauran de deixar el carnet del PSC si el nou partit s’acaba creant, tot i que encara ha volgut mostrar-se molt prudent.

Per la seua banda, Geli ha definit la nova formació que naixerà al gener com un partit "català, socialista, sobiranista i d'obediència estrictament catalana". Ventura també ha assenyalat que el nou partit serà sobiranista, però no ha concretat si d’entrada defensarà o no la independència de Catalunya. Ventura ha apuntat que l’objectiu principal del nou partit serà aconseguir la celebració d’un referèndum per assolir, com a mínim, més autogovern i el “respecte mutu” entre Catalunya i Espanya.

Segons Ventura, després del 9-N la situació política presenta un “bloqueig sense precedents” i és “insostenible”. Però més enllà de saber si hi ha eleccions anticipades o no, la diputada ha reclamat una decisió definitiva al president Artur Mas. En qualsevol cas, Ventura ha remarcat que unes eleccions plebiscitàries no poden substituir un referèndum sobre la independència de Catalunya.

D’altra banda, Ventura també ha confirmat que tant ella com Geli tenen la intenció de mantenir l’escó de diputades. Així, ha explicat que han tingut diverses reunions amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per saber com afrontar la nova situació. Ventura ha recordat que tenen un compromís amb els electors, i ha destacat la “comprensió mútua” entre les dues diputades i la nova direcció del PSC. A banda, Ventura també ha fet notar que al Moviment Catalunya tenen molts punt en comú Avancem. De fet, en relació als contactes entre Avancem i ERC a la Ribera d’Ebre, Ventura ha dit que el nou partit també actuarà en cada municipi amb autonomia local.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta