10 de novembre del 2014

Pallarès destaca la 'molt alta' participació del 9-N a l'Ebre, per damunt del 50% del cens estimat al territori


TORTOSA (Baix Ebre).- Un total de 66.635 ciutadans de les Terres de l'Ebre han participat en la consulta del 9-N amb un aclaparador 85,22% dels vots per a l'opció del 'sí-sí', un percentatge superior a la mitjana catalana. Es tracta, segons ha valorat el delegat del Govern al territori, Xavier Pallarès, d'una participació que supera la de les últimes eleccions europees i el referèndum per l'Estatut, però que ha quedat per sota de les autonòmiques i les locals. El dispositiu de votació continuarà obert durant quinze dies a les dependències de la delegació del Govern a Tortosa. Durant aquest dilluns, el mateix Pallarès i els càrrecs polítics s'encarreguen de recollir els vots per evitar repercussions legals als funcionaris.

Del total de 66.635 vots recollits, 55.932 han estat per al 'sí-sí', un 85,22%. El 'sí-no' ha arribat als 3.878 -5,82%- i el 'no-no' als 2.379 -3,57%-. D'altra banda, i d'acord amb l'escrutini facilitat per la Generalitat aquest matí, l'opció del sí-en blanc va tenir 846 vots. En blanc van ser 532 i sota l'epígraf 'altres', on se sumen els nuls o els vots de nuclis que sense punt de votació van acabar recollint les paperetes, se n'han comptabilitzat 2.031.

Pallarès ha valorat la participació com a "molt alta" en relació amb el cens estimat. "Hem passat el 50%. És més gent que a les europees i que al referèndum per l'Estatut, però menys que les autonòmiques i municipals. Estem molt satisfets per les condicions en què ho hem hagut de fer", ha subratllat. El fet que s'hagi situat gairebé cinc punts per sobre la mitjana catalana del 80,76% indicaria que "la gent del territori se sent molt catalana".

El delegat ha explicat que no s'han produït casos de municipis on el percentatge de vot cap al 'sí-sí' hagi destacat per sobre de la resta, oscil·lant per sobre del 70 i el 80% en termes globals. Tortosa va ser el municipi amb un major nombre de votants, amb 10.587, dels quals 8.896 a favor del 'sí-sí'. El van seguir seguir Amposta, amb 7.015 -5.954 per al 'sí-sí'-; Sant Carles de la Ràpita, amb 5.321 -4.655 pel 'sí-sí'-; i Deltebre, amb 4.559 -4.026 pel 'sí-sí'-.

La Generalitat no va detectar, en el transcurs de la jornada d'aquest diumenge, incidències de llarg abast als 175 punts de votació escampats pels municipis del territori. A l'institut de Roquetes, el coordinador local no es va presentar a l'hora d'organitzar el dispositiu al matí i va ser substituït. Segons ha precisat el delegat, no es va produir "pràcticament cap baixa", tot i reconèixer "malentesos" en el cas d'algun voluntari que s'hauria fet enrere. "Els hauríem pogut substituir dos cops", apunta.

Els vots de la Serra d'Almos

Amb tot, reconeix que la impossibilitat que les EMD i les pedanies no tinguessin habilitats punts de votació, així com el municipi d'Horta de Sant Joan, va generar incomoditat entre molts veïns. Precisament, a l'EMD de la Serra d'Almos, al municipi de Tivissa, els veïns van acabar instal·lant una urna i recollint uns 150 vots que van ser traslladats a l'Ajuntment al final de la jornada, seran traslladats a Barcelona i s'obrirà una incidència. "No es poden comptabilitzar", ha sentenciat.

Pallarès ha apel·lat a la necessitat que les condicions de la convocatòria, "de pressa i corrents", havien de "garantir que les coses es facin adequadament", amb "control", per evitar retrets i suspicàcies. "No volem donar una opció als que no volen comprendre que va ser una jornada democràtica", ha assegurat. En aquest sentit, ha demanat disculpes als veïns de les EMD i els ha traslladat el "suport" i la "gratitud" del Govern.

En el cas d'Horta de Sant Joan, finalment van ser 437 els veïns que es van traslladar a Gandesa a votar: 395 van fer-ho pel 'sí-sí', 14 pel 'sí-no' i 13 pel 'no'. La Generalitat, d'acord amb l'ANC local, va habilitar un autocar que quatre cops al dia va traslladar els participants a l'IES Terra Alta. El delegat ha recordat que, a partir d'aquest dilluns i durant els pròxims quinze dies, els veïns que encara no hi hagin fet poden dipositar el seu vot a la delegació del Govern a Tortosa. "No és la solució, però és l'únic que tenen", ha apuntat.

De fet, aquest dilluns, unes 26 persones han votat ja durant la primera hora que s'habilitava aquesta urna. El mateix Pallarès i càrrecs polítics de la Generalitat al territori s'encarreguen aquest dilluns d'atendre, registrar i facilitar les votacions per evitar que els funcionaris puguin ser objectes d'algun tipus de responsabilitat legal. La idea és que, a partir de dimarts i durant les pròximes dues setmanes, siguin voluntaris els que s'encarreguin de garantir el procés. El registre de la Generalitat restarà obert, així, de dilluns a divendres de nou del matí a cinc de la tarda i, dissabtes, de nou del matí a una del migdia.

Via ACN
Imatge Xavier Pallarès, a Twitter

7 comentaris:

  1. ...para mi modesto parecer, esta consulta es un profundo fracaso, el tanto por ciento tendria que haber sido de entre un 85 a un 95 del censo, teniendo presente que el censo esta formado por menores de 18 años y por emigrantes, si que hay una circunstancia anomala, el gobierno Rajoy ha puesto palos por doquier a las ruedas de este acontecimiento, lo que si una cosa es cierta, mucha gente no se ha desplazado en recorridos largos en comparacion al colegio electoral que hasta ahora han ido, y despues no sabian a que de los tres centros tenian que ir a votar, como tambien habra 15 dias para votar a la delegacion, tendremos que esperar, lo que si es cierto, es que los españolistas se camuflan entre los "no saben-no contestan" y se los agenciaran como suyos, pues a tramposos los de derechas no los gana nadie, y los socialistas (socialistos) a aguas agitadas ganancia de pescador, los extranjeros pues querran facilmente papeles, pero lo que si es cierto, es que los catalanes del SI-SI son muchos mas que los del SI-NO y los del NO rotundo...

    ResponElimina
  2. 2.300.000 de persones votant i pujant, amb un Estat autoritari en contra i amb un govern català que ha anat posant petits impediments aquí i allà sense que es notés massa (pocs punts de votació, només amb adreça del DNI, sense campanya amb cara i ulls, etc, etc,...) El poble ha demostrat que està per sobre de tot això i vol avançar cap un nou estat. Fer-se trampes amb els menors de 18 anys i els immigrants, és inútil. Els immigrants mai se'ls permet votar i no s'ha fet res per a informar-los q ara sí. I els joves tres quarts del mateix. 1.800.000 vots pel sí seria pel cap baix un 55% dels vots en unes eleccions.
    I l'última trampa: Rajoy té majoria absoluta amb el 25% dels vots dels espanyols. I 1.800.000 és el 25% de la població de Catalunya. Vosaltres mateixos.

    ResponElimina
  3. ...si pero lo bueno de esta situacion es que ya estan los carroñeros en accion, por ejemplo la Alicia Sanchez Camacho, por 13tv, ya se ha agenciado los cuatro millones de votantes que se han abstenido, como que no son independentistas y por lo tanto no han querido transgredir la ley Rajoy o que es lo mismo, que son de los suyos o socialistas, o de Ciudadanos... otro carroñero de la noticia, el ABC, saca un articulo grafico de alguien que en 20 minutos vota tres veces (debe ser un superman, pues con las colas que habian a no ser que algunos aguardaran el turno en la cola y le cediesen caballerosamente el turno en la cola)... en fin, ya veremos como seguira el culebron...

    ResponElimina
  4. A partir d'ara podeu comentar a Marfanta.com amb el vostre compte de Twitter o Facebook, i compartir-ho a les xarxes!

    ResponElimina
  5. El que va dir el mateix delegat és que, amb les preses, no havien tingut present de preveure qui havia d'atendre la mesa per rebre als votants . Tócate los....

    ResponElimina
  6. ...pocos comentarios tendremos, "demasiado complicado" se ha puesto este sitio...

    ResponElimina
  7. Ara podeu enviar els vostres comentaris i participar de la comunitat de Marfanta.com identificant-vos amb els vostres comptes de Facebook, Twitter, Google i Disqus. Així, també podeu marcar els vostres comentaris favorits, votar a favor o en contra de les intervencions, i compartir tant les vostres opinions com les discussions d'altres persones a través de les xarxes socials. De la mateixa manera, en els vostres comentaris també podreu afegir imatges i vídeos, que quedaran incrustats en el cos de les opinions. A més, també es pot comentar directament un comentari, i ordenar les opinions segons si és la més nova, la més antiga o la més votada. Un altra novetat és que podeu editar els vostres comentaris si no us acaba de fer el pes el que ja heu
    escrit.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta