9 de novembre del 2014

Salvadó (ERC): 'La gent ja ha decidit desconnectar d’Espanya, i ara hem d’aconseguir proclamar la República Catalana'


SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- El diputat al Parlament i secretari general adjunt d’ERC, Lluís Salvadó, ha acompanyat aquest diumenge al matí l’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, en la seua visita a les Terres de l’Ebre per comprovar el desenvolupament de la jornada participativa del 9 de novembre. Sebastià, després de visitar Alcanar, ha passat per l’IES Alfacs de la Ràpita, on el diputat ebrenc, que estava com a coordinador de taules, li ha explicat com anava el procés de participació. Salvadó ha reconegut que "fa molt de goig veure tanta gent votant i com les expectatives que teníem previstes es veuran superades amb escreix". El diputat estava content perquè, malgrat les prohibicions, "la gent no s’ha atemorit, ha decidit superar les prohibicions i el marc legal de l’Estat espanyol". Segons Salvadó, "ara entrem en una nova etapa que no té marxa enrere, la gent ja ha decidit desconnectar d’Espanya i ara el que hem d’aconseguir, entre tots, és proclamar la República Catalana de la manera més ràpida i urgent possible".

Sobre què passarà a partir de demà, 10 de novembre, el representant republicà ha afirmat que haurem de ser capaços, entre tots, de determinar quin és el calendari i el pla d’acció". Tanmateix, ha demanat "il·lusió, esperança, convicció i fermesa per fer unes eleccions anticipades al més aviat possible i obtenir un mandat democràtic pel qual se’ns pugui reconèixer en l’àmbit internacional i tirar endavant el procés constituent".

D'altra banda, l’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, ha aprofitat la seua experiència ‘per comprovar que el procés de la consulta que es fa avui respon als paràmetres democràtics, de transparència, llibertat de vot i garantia que no hi haurà vot duplicat’. L’objectiu de l’eurodiputat, segons ha reconegut, és "avalar que això s’està fent" i, pel que havia vist fins llavors a Alcanar i la Ràpita, es demostrava que "el procés funciona perfectament amb els estàndards que es demana a qualsevol estat o nació del món". Com a representant de Compromís, Sebastià, ha volgut donar el seu "suport a aquest procés que el poble català ha expressat d’una manera pacífica i democràtica per decidir el seu futur".

Imatge ERC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta