6 de novembre del 2014

Una cinquantena d'activistes de la PAH mantenen l'ocupació d'una oficina de Catalunya Caixa a Amposta per reclamar un lloguer social


AMPOSTA (Montsià).- Des de fa més de 24 hores, una cinquantena d'activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de les Terres de l'Ebre estan tancats a l'oficina de Catalunya Caixa a Amposta situada a l'avinguda Alcalde Palau número 55, per reclamar un lloguer social per un veí de la ciutat. Amb aquesta protesta, el col·lectiu ha donat a conèixer el cas d'Angel Reche, que fa deu anys es va hipotecar amb l'entitat i que, fruit de la pèrdua de la feina, fa un temps que no pot pagar les quotes. Txell Teruel, portaveu de la PAH, ha denunciat que CX vol efectuar un "desnonament silenciós" ja que l'entitat, malgrat accepta la dació en pagament, no ofereix al veí un lloguer social adaptat a les seves necessitats.

La PAH ha explicat que Reche només cobra la prestació de 426 euros i que l'entitat li va proposar un lloguer social de 270 euros mensuals que va acabar tirant enrere perquè representava més del 50% del que ingressa l'afectat. Teruel ha detallat que "l'única solució que li dóna Catalunya Caixa és firmar la dació i tirar-lo al carrer", una situació que des de la PAH "no veiem viable" i que els ha portat a ocupar l'oficina. La portaveu també ha dit que CX no vol negociar i "no vol abaixar el lloguer assequible a les seves necessitats, que seria de 60 euros". Per tot plegat, han demanat a l'Ajuntament d'Amposta que es posicioni i que exigeixi a l'entitat una solució viable pel veí afectat. Finalment, Teruel ha alertat que poden ser desallotjats de l'oficina en qualsevol moment ja que el jutge ha demanat a les persones tancades que s'identifiquessin i s'hi ha negat.



Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta