1 de desembre del 2014

El president d’ERC a Tortosa, partidari d’una llista ‘transversal’ a les plebiscitàries

 

TORTOSA (Baix Ebre).- El president d’ERC de Tortosa, Marc Puigdomènech, ha afirmat aquest dilluns que té l’esperança que puga haver-hi un acord dels partits del bloc sobiranista per presentar una candidatura conjunta, si hi ha eleccions plebiscitàries. En declaracions a Canal 21 Ebre, Puigdomènech ha defensat una llista “transversal”, en la línia de la proposada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), quan fa uns mesos va plantejar la seua alternativa a la consulta. De la mateixa manera, ha afirmat que aquesta candidatura ha de ser el més àmplia possible, més enllà de les interpel·lacions que s’han fet a Esquerra. Així, ha assenyalat que Unió també haurà d’aclarir quin és el paper que haurà de jugar el seu líder, Josep Antoni Duran i Lleida. A més, Puigdomènech també ha demanat a Iniciativa que siguen capaços de deixar el partit de banda, per sumar-se també a la candidatura transversal a favor de la independència de Catalunya que ha proposat el president Artur Mas.

Puigdomènech ha fet aquestes declaracions un dia abans de la conferència que ha de pronunciar el president d’ERC, Oriol Junqueras, al Palau de Congressos de Barcelona, amb el títol ‘Crida a un nou país: la República Catalana”. En aquest sentit, Puigdomènech ha defensat que una llista transversal és la millor manera d’aconseguir el reconeixement internacional; però també la millor forma de comprometre CiU a favor de la independència. I si la llista unitària no és possible, el president d’ERC a Tortosa ha demanat un acord per “culminar el procés”, per part de les forces polítiques que van impulsar el 9-N.

Finalment, Puigdomènech ha valorat molt positivament la creació del nou partit socialista Moviment d’Esquerres (MES). De fet, ha dit que està segur que aquesta nova formació tindrà una molt bona relació amb ERC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta