3 de desembre del 2014

Quatre directius detinguts després de l'escorcoll dels Mossos a les empreses Agrofruit i Ebrefruit, per un possible delicte econòmic


TORTOSA (Baix Ebre).- Quatre detinguts és el primer balanç de l'operació policial que s'ha desenvolupat aquest dimecres a la seu de l'empresa citrícola Agrofruit, al polígon industrial Baix Ebre de Tortosa. Segons ha pogut confirmar Canal 21 Ebre, els quatre detinguts són quatre dels principals directius d'Agrofruit, Xavier Guarner, Adolfo Algueró, Ferran Ferrer i Josep Forés. Els detinguts ja han estat traslladats a declarar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, mentre que el jutjat número 2 de Tortosa ha decretat el secret de les actuacions.


Per ordre judicial, els Mossos d'Esquadra han escorcollat aquest dimecres al matí les empreses Agrofruit i Ebrefruit. Així ho ha pogut avançar Canal 21 Ebre poc després de les 10.30 del matí. Una vintena d'agents han registrat les oficines d'aquestes societats, que representen l'exportador de cítrics més important de l'Ebre. Les empreses estan sent investigades per delictes econòmics, entre els quals falsedat comptable. Segons ha pogut saber l'Agència Catalana de Notícies (ACN), hi hauria un forat comptable de 50 milions d'euros. Les investigacions van arrencar fa un any, quan Agrofruit va entrar en concurs de creditors. Un dels anteriors gestors s'hauria apoderat de forma fraudulenta de 300.000 euros. D'altra banda, fonts policials han confirmat a Canal 21 Ebre que no es descarten detencions en aquesta operació. L'entrada, per ordre judicial, ha començat poc abans de les deu del matí.

Al juliol del 2013, l'empresa exportadora de cítrics Agrofruit va presentar preconcurs de creditors davant el jutjat Mercantil de Tarragona. Una setmana abans, els responsables de la companyia havien decidit acomiadar el gerent, Xavier Guarner, i encarregar una auditoria sobre l'estat de comptes real de l'empresa, davant la sospita que podrien haver estat manipulats des de fa anys. Tot i haver sofert seriosos problemes econòmics en el passat, més d'un miler de treballadors, socis i prestadors de serveis estan vinculats a l'empresa durant l'època de plena producció.

D'altra banda, al juliol d'enguany, l'empresa tortosina Ebrefruit SAT també va anunciar que presentava concurs de creditors per garantir els avals de l'exportador de cítrics Agrofruit, al qual està vinculat i que es troba en situació concursal des de la passada tardor. En el moment de presentar el concurs Agrofruit, Ebrefruit -amb la qual comparteix accionistes- va assumir el paper de comprador de la producció de cítrics per a l'exportació. Els bancs exigeien que totes dues societats entressin en un concurs paral·lel.
Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta