2 de desembre de 2014

La plataforma del Sénia denuncia a Brussel·les la indemnització milionària pel projecte CastorBRUSSEL·LES.- La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ha denunciat aquest dimarts a Brussel·les la indemnització a la concessionària del projecte Castor. "No volem que es pagui aquest macrodeute que no hem generat nosaltres, sinó un projecte lesiu que el ministeri d'Indústria no ha controlat amb el rigor necessari", s'ha queixat la seua portaveu, Cristina Reverter, després de participar en un debat amb eurodiputats d'ICV, Compromís, Esquerra Unida i Podem. Reverter ha advertit que "tant la Comissió Europea com el Parlament Europeu tenen la seva responsabilitat", perquè el projecte d'emmagatzematge submarí de gas natural "és un projecte finançat pel Banc Europeu d'Inversions".

La Plataforma també ha enviat una queixa a la Defensora del Poble Europeu, Emily O'Reilly, per la indemnització de 1.350 milions d'euros pagada a la concessionària Escal UGS (en mans del grup ACS de Florentino Pérez). "Portem un missatge de denúncia, la veu de les Terres del Sénia i de l'Ebre contra un projecte lesiu que ara, a més a més, haurem de pagar entre tots els espanyols", ha lamentat Reverter.

L'entitat també presentarà "properament" denúncies davant dels comitès de Peticions, d'Economia i d'Energia del Parlament Europeu. "Volem exigir respostes" també a Brussel·les, perquè el Banc Europeu d'Inversions "ha finançat parcialment" el projecte Castor "amb fons europeus, que paguem entre tots", ha insistit Reverter. A més, "és un problema que s'ha estès a altres països, no és únicament un cas puntual d'un territori, sinó de molts més, i som aquí per contactar amb totes les veus possibles i presentar properament aquesta denúncia", ha insistit la portaveu de la Plataforma.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta