15 de desembre del 2014

Protestes contra les retallades i privatitzacions durant la visita sorpresa de Boi Ruiz a l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- El conseller de Salut, Boi Ruiz, va inaugurar aquest dissabte, en una visita sorpresa a les Terres de l’Ebre, el consultori local de Paüls, les noves instal·lacions de rehabilitació del CAP Baix Ebre de Tortosa i els serveis d’endoscòpia digestiva i respiratòria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, amb una inversió total de gairebé un milió i mig d’euros. En la seua visita a l’Hospital, Ruiz va ser rebut per un grup de treballadors i usuaris de la sanitat pública que es van concentrar per mostrar el seu malestar per la situació del sector. De fet, alguns de les persones que van participar en la protesta anaven vestides de negre, en senyal de dol per una sanitat que asseguren que s’està privatitzant. La infermera i delegada del sindicat CATAC-CTS, Cinta Sarroca, va denunciar que es vulgui fer un negoci de la sanitat pública. Sarroca també va advertir que des de l’inici de les retallades ha hagut un augment de la mortalitat a Terres de l’Ebre.

Un metge d’urgències de l’HTVC, Manuel Martínez, afirmava també que tenen la impressió de treball prop del límit i d’oferir un servei pitjor als pacients des de l’inici de les retallades.
Entre la gent que es va concentrar a les portes de l’Hospital es va poder veure algunes cares conegudes, com ara el portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, o la representant de la CUP Tortosa, Núria Rodríguez, que van insistir en la importància d’unir esforços per defensar la sanitat pública.

Un cop al centre, Ruiz va visitar les noves instal·lacions dels serveis d'endoscòpia digestiva i respiratòria. Amb les noves instal·lacions es millora, d'una banda, la pràctica de l'endoscòpia digestiva, que ha experimentat un increment de forma significativa els darrers dos anys arran del cribratge poblacional de càncer de colon i recte a la comarca del Baix Ebre i del Montsià, i, de l'altra, les endoscòpies respiratòries. El conseller de Salut va parlar uns minuts amb els treballadors de l’hospital, tot negant que s’estigui privatitzant la sanitat pública. De la mateix manera es va pronunciar en el seu parlament.

En l’actuació realitzada als serveis d’endoscòpia digestiva i respiratòria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta també s'ha modernitzat l'àrea de gabinets, amb la creació de quatre noves sales, i s'han redefinit els circuits dels pacients. La modernització de les instal·lacions també ha significat la instal·lació d'una xarxa de gasos medicinals que inclou el CO2. I també a partir del 2015 està previst que en aquest equipament es realitzi el 100% de l'activitat amb sedació.



Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta