12 de desembre de 2014

Sant Jaume d’Enveja i Alcanar s’uneixen pel manteniment de l’ambulànciaALCANAR (Montsià).- Veïns de Sant Jaume d’Enveja i Alcanar han decidit sumar esforços i treballar de forma conjunta perquè es mantingui el servei d’ambulància en els respectius pobles. I és que els dos municipis del Montsià es veurien afectats per la reducció dels serveis d’ambulància prevista en el nou concurs de transport sanitari urgent i programat que s’està tramitant a Catalunya. En el cas d’Alcanar, el servei passaria de les 24 hores a només 12 hores, mentre que Sant Jaume d’Enveja es quedaria sense el servei nocturn d’ambulància, actiu de les 20 hores a les 8 hores, és a dir, 12 hores.

L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, ha recordat que les primeres retallades del govern de la Generalitat l’any 2011 ja van afectar directament el municipi, amb el tancament del CAP a les nits i els caps de setmana. Per compensar aquest tancament, Salut va consolidar el servei nocturn d’ambulància a Sant Jaume d’Enveja, però ara es vol eliminar. Un fet que ha indignat els veïns del municipi, que aquest dijous van ser informats de la situació en una reunió convocada per la Plataforma Mediterrània d’Acció Ciutadana.

En aquesta reunió, l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja va explicar que l’Ajuntament ha fet diverses gestions amb el departament de Salut per manifestar el seu desacord, també es va presentar una queixa formal aprovada per la junta de govern local, i finalment es va aprovar una moció demanant el manteniment del servei d’ambulància nocturna. Segons Castor Gonell, la única resposta rebuda per Salut és que es podria conservar l’ambulància si l’empresa que guanya el concurs del transport ofereix, en la seva oferta, aquest servei com a millora, cosa que segons l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja evidencia la voluntat del Departament d’eliminar el servei d’ambulància al municipi.

Així les coses, Castor Gonell ha explicat que els ciutadans de Sant Jaume d’Enveja treballaran al costat dels veïns d’Alcanar per lluitar contra la eliminació del servei. De fet, no descarten realitzar una acció conjunta de protesta.

L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja ha recordat que el municipi es troba a 30 quilòmetres del seu hospital de referència, el Verge de la Cinta de Tortosa, i que en cas que es materialitzen les intencions del govern, l’ambulància més propera serà la de Deltebre. Una ambulància que sovint ha esdevingut insuficient i precisament, ha necessitat del reforç de la de Sant Jaume d’Enveja.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta