15 de desembre del 2014

Tortosa blinda la xarxa de subministrament d'aigua potable per als propers 20 anys


TORTOSA (Baix Ebre).- Les darreres actuacions que l'empresa estatal Acuamed ha fet a Tortosa, en el marc del Pla de restitució territorial vinculat a la descontaminació de l'embassament de Flix, permeten que la ciutat tingui garantit l'abastament d'aigua durant els propers 20 anys i més enllà. Així ho ha assegurat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, en la presentació de les tres darreres obres que Acuamed ha dut a terme al terme municipal, per un import aproximat de dos milions d'euros. Amb tot, el total de la inversió a Tortosa ascendeix fins als 5 milions d'euros, on hi destaca el dipòsit de 3.000 metres cúbics a la partida de Sant Bernabé a l'EMD de Jesús, i la canalització des del dipòsit a tot el poble.

El terme de Tortosa ja no tindrà problemes de subministrament d'aigua ni actualment ni en pels pròxims vint anys. Les darreres actuacions de l'empresa estatal Acuamed i d'Aigües de Tortosa han permès crear un circuit d'abastament del servei que permet fer front a qualsevol emergència sense cap problema. L'alcalde ha fet aquestes declaracions durant una roda de premsa on ha recepcionat tres noves obres de millora de la distribució i abastament hidràulic al municipi que formen part del Pla de restitució territorial.

Una d'aquestes obres, de més de 900.000 euros d'inversió, s'ha fet a la partida de Sant Bernabé, a l'EMD de Jesús, a través de la qual un dipòsit de 3.000 metres cúbics es converteix en el punt de subministrament d'aigua potable de Jesús. A més, la interconnexió feta en el seu moment a Ferreries, per un episodi de contaminació al pou de Jesús, permet també que aquest dipòsit pugui, de forma puntual, abastir d'aigua aquesta zona de Tortosa.

Una altra de les obres també acabada és un dipòsit de 1.000 metres cúbics a Sant Josep de la Muntanya, amb la corresponent canalització, que ha tingut un cost de 600.000 euros. La tercera de les actuacions lliurada aquest dilluns és una obra al polígon Catalunya Sud, que ha consistit en una canonada des del pou propietat de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP) fins al dipòsit existent de 1.000 metres cúbics, amb més de 300.000 euros.

A més, s'han de sumar una actuació a la urbanització de la Simpàtica, d'unió dels dipòsits de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i Mig Camí (480.000 euros); l'equipament dels pous del Rastre i canonada fins al dipòsit de l'Hospital (1,1 milions); i la construcció de la canonada entre Bítem, Colònia Gasol i Santa Rosa (211.000 euros).

D'altra banda, fora del Pla de restitució però en el marc del projecte de descontaminació de Flix, Acuamed també va invertir més d'un milió d'euros en la canalització des de l'estació de captació del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) a Campredó al dipòsit de l'Hospital. En aquest sentit, en els pròxims mesos, l'empresa estatal iniciarà la segona fase d'aquesta obra, amb la canalització des de l'estació de captació del CAT al polígon industrial Baix Ebre. Aquesta obra suposarà una inversió de 500.000 euros.

Segons ha explicat l'alcalde, en poques setmanes l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) posarà a disposició d'Acuamed els terrenys necessaris per poder tirar endavant l'obra. "És l'actuació menys urgent de totes perquè el subministrament de Campredó està ben abastat amb un dipòsit de 13.000 metres cúbics. El gerent territorial d'Acuamed, Jaime Garcia, ha explicat que un cop es cedeixin els terrenys, el Ministeri haurà d'aprovar el projecte i s'iniciarà l'execució. 

Via ACN
Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta