12 de febrer de 2015

Amposta suprimeix el bus nocturn a la zona lúdica de Tosses i reforça la L-1


AMPOSTA (Montsià).- L'Ajuntament d'Amposta suprimirà el servei nocturn de bus fins la zona lúdica del polígon de Tosses, per reforçar la línia urbana. El regidor de Governació, Josep Garriga, ha explicat que l'eliminació de les set hores de servei -entre la mitjanit de dissabte i diumenge a la matinada- permetran avançar en mitja hora diària l'horari de sortida de la línia 1 i, així, facilitar el desplaçament als instituts dels alumnes de secundària que arriben amb transport interurbà. Segons Garriga, el trajecte amb la zona lúdica de Tosses ha quedat "obsolet" després que molts establiments de la zona hagin tancat. Precisament, l'any passat l'Ajuntament va expedientar la concessionària Hife per deixar de prestar aquest servei.

"A última hora de la nit i durant la matinada no hi ha gens d'activitat" a Tosses, segons ha constatat el regidor. Aquest és el principal argument del consistori per eliminar aquest servei, que ja va ser objecte de polèmica l'any passat després que Hife facturés un mínim de divuit viatges que mai es van arribar a efectuar, just en el moment que s'estava licitant la concessió del transport urbà. Tot i això, el bus continuarà connectant el centre d'Amposta amb el polígon -on es concentren el multicinema, restaurants i altres establiments- entre les sis de la tarda i les deu de la nit els caps de setmana i festiu.

Per contra, Garriga ha explicat que la redistribució de les tres hores pendents permetrà donar resposta a una demanda dels alumnes i dels centres de secundària de la ciutat. Així, la línia 1, que començava a funcionar a les vuit del matí, iniciarà diàriament el servei a dos quarts de vuit, mitja hora abans. "D'aquesta manera els estudiants que arriben amb busos interurbans a Amposta podran anar als instituts", ha explicat. L'Ajuntament, segons ha anunciat, ampliarà a secundària la rebaixa del 50% del preu del bitllet que s'aplica als estudiants de primària de la ciutat.

Per últim, la reorganització suposarà també modificacions en les parades actuals, Garriga ha explicat que, a petició dels usuaris, la línia 1 farà parada a les instal·lacions del tanatori, vora la carretera C-12, per donar servei a la gent gran. El consistori també estudia allargar la línia fins a la urbanització pròxima de Favaret. La substitució de l'antic bus per un de nou més compacte i amb només 33 places permetrà ara poder accedir a aquests punts. / ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta