6 de febrer de 2015

La CUP de l'Ebre es reafirma en la necessitat d’una auditoria de la gestió de Sagessa

 

AMPOSTA (Montsià).- La CUP Terres de l’Ebre ha tornat a demanar responsabilitats polítiques als membres ebrencs del consell d’administració de Sagessa, ja que asseguren que existeix una la manca de control en la gestió que ha fet possible un presumpte malbaratament de diners públics en la gestió de la sanitat pública. Des de la CUP, la portaveu Arantxa Luque ha recordat que una auditoria de l’exercici 2013 de l’Hospital Comarcal del Montsià, gestionat per Sagessa, ha detectat 4,1 milions d’euros en adjudicacions irregulars i 16 contractes, que presumptament vulneren els procediments de la llei de contractació pública. Davant aquestes informacions, la CUP es ratifica en la necessitat de realitzar una auditoria de la gestió de Sagessa que comprovi si s’ha fet una utilització eficient dels recursos públics.

Quant al cas de l’Hospital Comarcal del Montsià, la CUP insisteix que les auditories encarregades pel mateix consell d’administració no donen detalls dels sous o de la transparència en les contractacions, ni tampoc si hi ha hagut algun tipus de favoritisme.

En el darrer ple ordinari de l’Ajuntament d’Amposta es va aprovar per unanimitat una moció del grup municipal d’ERC que demanava una auditoria de l’Hospital Comarcal del Montsià i de la Fundació Privada de Serveis Socials del Montsià dels anys 2009 a 2014. El portaveu d’ERC, Adam Tomàs, va explicar que presentaven la moció pel “bé de la transparència”, mentre que l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, va afirmar que hi el govern municipal hi donava suport perquè no hi havia res a amagar tot remarcant que allò que l’auditoria del 2013 va trobar són “incidències administratives” i recomanacions que ja es van portar aprovació per resoldre-les./ Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta