11 de febrer del 2015

La Fira de l’Oli de Jesús celebrarà 20 anys amb un espai gourmet i una ruta de tapes



JESÚS (Baix Ebre).- La XX Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre que tindrà lloc a Jesús els dies 20, 21 i 22 de febrer arriba enguany amb novetats importants. La més destacada és l’espai de gamma alta d’olis Extra Verge de les Terres de l’Ebre, organitzat conjuntament amb la Cambra de Comerç de Tortosa. Aquest espai rebrà el nom de l’“Àgora d’Oli. Espai Gourmet Terres de l’Ebre”. La intenció és exposar junts els olis de gamma alta, per comprovar així la diversitat, qualitat i formes estètiques que s'estan utilitzant per embotellar-los.

El primer dia de la fira, el divendres, es farà una jornada professional on participaran majoristes distribuïdors, restauradors i botigues gourmet per mostrar-los aquesta gran diversitat d'olis extra verge. Es calcula que es presentaran prop de seixanta tipus diferents d'oli d'oliva envasat. A partir d’aquesta primera edició de l’Àgora de l’Oli s’editarà un catàleg que recollirà tots els productors amb marca pròpia que hi participaran.

El secretari de la Cambra de Comerç de Tortosa, Jaume Sabaté, ha destacat la importància de posar en valor el factor diferencial de l’oli de qualitat del territori en el mercat actual.

Una altra de les novetats de la XX Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre és l’organització de la I Ruta de Tapes de Jesús. Nou establiments del poble participaran en aquesta ruta que ja estarà en funcionament aquest proper cap de setmana, amb motiu de la celebració de carnaval. Amb un preu de dos euros i mig es podrà degustar una tapa i una beguda.

La Fira tindrà 31 expositors i també comptarà amb mostra gastronòmica, el XXXI Concurs al Tast d’Oli de les Terres de l’Ebre, els tradicionals concursos d'allioli, llançadors de pinyols d'oliva amb la boca, o de plegadors manuals d'olives. La Fira també inclou tastos d'olis, la trobada de grallers i dolçainers dels Països Catalans -que enguany arriba a la seva vintena edició amb un concert amb Xarop de Canya, la Canya d’Or i Pepet i Marieta. Tampoc faltarà el concurs de pintura amb la seva 15a edició. / Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta