4 de febrer del 2015

La neu deixa a casa 790 alumnes de les Terres de l'Ebre i afectacions a les carreteres



TORTOSA (Baix Ebre).- La nevada que ha afectat bona part de les Terres de l’Ebre aquest dimecres ha provocat problemes de mobilitat i que gran part del transport escolar s’hagi hagut de suspendre, especialment a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. En concret, al conjunt del territori han estat gairebé 790 alumnes de secundària els que no han pogut accedir als seus centres educatius. A la Terra Alta, s’ha suspès la ruta de transport escolar que afecta a 233 alumnes de secundària. A Batea, l'institut escola ha tancat per manca d’alumnes, ja que només han pogut arribar a classe 58 alumnes. La Pobla de Massaluca també ha tancat l'escola perquè no han pogut arribar els mestres, cosa que ha afectat 13 alumnes. El mateix cas s’ha produït a Prat de Comte, on l’escola també ha tingut que tancar perquè no ha pogut arribar al mestre i ha afectat a 5 alumnes. A la Ribera d’Ebre, on tots els pobles han estat afectats per la nevada, són 300 alumnes transportats els que no han pogut accedir a l’Institut de Flix i Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre i CEE Jeroni de Moragas.

Aquest matí, Vinebre, la Torre de l’Espanyol i la Serra d’Almos han tancat les escoles, cosa que ha afectat 45, 44 i 20 alumnes respectivament. A la comarca del Baix Ebre, l’afectació ha estat menor i només s’ha anul·lat el transport dels 18 alumnes de Paüls 18 i els 20 d’Alfara de Carles que van a l’Institut de Roquetes i també el transport dels 32 alumnes de Rasquera que van al centre educatiu del Perelló. Al Montsià, l’afectació ha estat nul·la.

Pel que fa a les carreteres de la Generalitat, s’han fet treballs a primeres hores del matí a la C-43 a Gandesa, que s’ha hagut de tallar per camió accidentat, també a la T-330 Prat de Comte a Horta – Arnes, i han hagut alguns problemes de circulació a C-12 a Flix. Tant a la C-43 a Gandesa com a la C-44 a Tivissa s’han necessitat cadenes per circular. Les llevaneus han treballat a la zona de Batea, la Pobla de Massaluca, Vilalba dels Arcs i també al Coll de Fatxes, a Tivissa. En concret, la TV-7231 de Vilalba dels Arcs a la Pobla de Massaluca i, a la T-330 de Prat de Comte a Horta de Sant Joan, on al quilòmetres 22 hi havia una zona afectada.

De fet, la Diputació de Tarragona ha distribuït dos màquines llevaneus a l’Ebre. Cada equip llevaneu està format per un camió amb fulla llevaneu i espargidora de sal, un vehicle pilot i un camió nodrissa per transformar la sal fundent. Aquesta està emmagatzemada a les brigades de conservació a Reus, Valls i Tortosa, i ha estat transportada pel camió nodrissa amb sacs de 500 quilos. Durant la tarda les màquines han repartit sal per les calçades i així evitar que es faci gel durant la nit, en cas d’una baixada de les temperatures. / Canal 21 Ebre


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta