12 de febrer de 2015

La PDE ‘rebrà’ dilluns el conseller Pelegrí a Tortosa i prepara la tretzena assemblea general pel 18 d'abril


TORTOSA (Baix Ebre).- La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha fet una crida per “rebre” dilluns el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que a partir de les cinc de la tarda ha de presidir la reunió del Consell Consultiu de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre. El moviment antitransvasament ha sol·licitat reunir-se amb Pelegrí per aclarir la situació de l’informe que havia de redactar la Generalitat sobre el pla hidrològic i l’afectació negativa que tindrà sobre el Delta, una zona protegida que forma part de la Xarxa Natura 2000. Es tracta d’un informe tècnic que la PDE havia demanat al govern català, que és qui té les competències, per completar la documentació que ha presentat a la Unió Europea per forçar l’Estat espanyol a modificar el pla hidrològic, ajustant-lo a la normativa comunitària.

De fet, fa més de tres mesos que la PDE insisteix a reclamar aquest document a la Generalitat, i la paciència del col·lectiu s’està esgotant. En aquest sentit, encara no ha pogut aclarir si l’informe l’està redactant el Departament d’Agricultura o bé la conselleria de Territori i Sostenibilitat. Per això, dilluns la PDE intentarà parlar amb el conseller Pelegrí, aprofitant la seua presència a la Cambra de Comerç de Tortosa, i no descarten entregar-li un sac amb sal, per advertir-lo de les conseqüències que tindrà la falta de cabal per al tram final de l’Ebre.

D’altra banda, la PDE ja té força avançats els preparatius per a la tretzena assemblea general del moviment social, que si no hi ha canvis d’última hora serà el proper 18 d’abril. Mentrestant, el col·lectiu vigila de prop els gestos del govern per apropar el canal de regadiu Segarra-Garrigues a l’àrea metropolitana de Barcelona. I és que, aquesta setmana, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat el contracte per a la redacció del projecte per abastir d’”aigua de boca” les comarques de la Segarra, l’Urgell, la Conca de Barberà i l’Anoia. / Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta