6 de febrer del 2015

L'alcaldesa Ulldecona proposa la reubicació d’una polèmica planta d’asfalt al polígon Valldepins



ULLDECONA (Montsià).- L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Balagué, ha proposat aquest divendres la reubicació de la planta mòbil d’aglomerat asfàltic que durant les darrers ha provocat una certa polèmica a la població. Balagué tenia previst reunir-se aquest migdia amb responsables de les empreses Becsa i Durantia Infraestructures SA, després que dijous la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre suspengués l’aprovació definitiva de la planta, per no disposar de 50.000 metres quadrats en la seua ubicació actual, a tocar de la pedrera del final de l’avinguda Terrers. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Balagué no ha amagat la sorpresa del consistori, pel fet que l’empresa ja havia parlat anteriorment amb Urbanisme. Segons l’alcaldessa, serà difícil que els propietaris de la planta puguen justificar abans de dos mesos els 45.000 metres quadrats que els falten, i per això és millor que l’empresa accepte la reubicació de l’activitat fins al polígon de Valldepins.

A més, després de l’enrenou que la posada en funcionament de la planta va generar entre la població, l’Ajuntament d’Ulldecona va decretar l’aturada cautelar de l’activitat la setmana passada, tenint en compte que l’empresa no tenia tots els permisos ambientals i urbanístics. Balagué ha remarcat que si l’empresa accepta el canvi d’emplaçament, serà més senzill i àgil que el mateix Ajuntament li puga atorgar l’autorització. De fet, l’alcaldessa ha recordat que el polígon de Valldepins era la primera ubicació proposada pel consistori.

En qualsevol cas, Balagué ha confirmat que l’empresa havia posat en marxa la planta asfàltica mòbil sense tenir la llicència urbanística ni la llicència ambiental, i que per això va decretar la seua aturada. L’alcaldessa ha explicat que l’activitat està aturada des del 27 de gener, i que l’Ajuntament ha verificat que no tornés a funcionar. Però, en la mateixa entrevista, Balagué ha negat que l’activitat siga especialment nociva per a la salut de les persones.

Finalment, l’alcaldessa ha recordat que la majoria d’activitats industrials emeten vapor d’aigua i diòxid de carboni a l’atmosfera, i ha expressat la tranquil·litat del consistori pels efectes de la planta d’aglomerat asfàltic sobre la salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta