12 de febrer del 2015

Òmnium donarà a conèixer l'obra d'Andreu Carranza i altres autors ebrencs als clubs de lectura


TORTOSA (Baix Ebre).- Òmnium de les Terres de l'Ebre i els clubs de lectura del territori promouran la literatura catalana i ebrenca amb Llegim Òmnium, un projecte que es presenta per donar a conèixer els premis que lliura l’entitat i les obres dels autors ebrencs més destacats de l’any. Aquest nou projecte, que es presenta des de la seu territorial de les Terres de l’Ebre, vol donar a conèixer algunes les obres premiades en la darrera edició de la Festa de les Lletres Catalanes, la Nit de Santa Llúcia. Òmnium Cultural atorga en el marc d’aquest acte els premis Sant Jordi de novel·la, Carles Riba de poesia, Mercè Rodoreda de contes i narracions, Joaquim Ruyra de narrativa juvenil, Josep M. Folch i Torres de novel·les per a nois i noies, Òmnium de comunicació, Frederic Roda de textos teatrals i el Premi internacional Joan B. Cendrós i Carbonell. El llibre escollit enguany ha estat “L’àguila negra” de Joan Carreras, guanyador del Premi Sant Jordi.

El projecte també preveu que, amb motiu d’alguna efemèride sobre l’obra o la vida d’un autor ebrenc o bé perquè aquest hagi protagonitzat algun fet literari destacat al llarg de l’any, es pugui incorporar una segona obra al programa. És per això que enguany s’ha inclòs la novel·la “El poeta del poble”, d’Andreu Carranza, guanyador del darrer premi Josep Pla.

Òmnium Ebre facilitarà els exemplars de les novel·les als Clubs de Lectura i coordinarà un torn rotatori entre ells. A finals d’any, un cop tots els clubs participants hagin pogut llegir els llibres, l’entitat organitzarà una trobada entre tots els lectors i autors dels llibres per a què puguin comentar la lectura de les obres i intercanviar impressions. En aquest cas serà amb els autors Andreu Carranza i Joan Carreras. A hores d’ara ja s’han adherit al programa els Clubs de Lectura d’Ascó, Gandesa, Móra d’Ebre-Flix, Sant Carles de la Ràpita, Tortosa i Ulldecona. El termini per presentar sol·licituds continua obert fins el 24 de febrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta