5 de febrer del 2015

Tercera assemblea de Movem Tortosa, amb dues conferències i un video-col·loqui sobre sanitat i salut


TORTOSA (Baix Ebre).- El Centre Cívic de Ferreries serà l'escenari, aquest dissabte al matí, de la tercera assemblea programàtica de la plataforma electoral Movem Tortosa. L'assemblea, que començarà a partir de les 10.00 hores, tractarà sobre la Sanitat i la Salut Pública, per "millorar i potenciar la gestió de les competències municipals en aspectes sanitaris i de salut pública, un objectiu que només pot ser compartit amb la ciutadania a través d’un procés participatiu i obert“. Segons Movem Tortosa, és prioritari mantenir una sanitat "pública, accessible, universal i equitativa que afavoreixi la cohesió social i mantingui l'ocupació estructural". Per això ha presentat un document de treball en què denuncia situacions d’inequitat i inaccessibilitat al sistema sanitari, i que també analitza la situació actual i futura dels centres sanitaris de la ciutat.

De la mateixa manera, Movem Tortosa també s'ha compromès a treballar activament per articular i mantenir un model de ciutat saludable, que garanteixi als ciutadans una elevada qualitat de vida. Per aconseguir-ho, proposa la creació d’un Observatori de Salut que haurà d’elaborar el Pla de Salut de Tortosa, i que després de detectar els problemes que afecten a la ciutat marcarà les prioritats en l’àmbit de la protecció i promoció de la salut.

Per aprofundir en el coneixement d’aquests camps, Movem Tortosa ha programat un assemblea on es duran a terme tres conferències impartides per experts. Així, Santiago Marimón, economista de la salut i membre del Grup de Treball per la Racionalització i el Finançament de la Despesa Sanitària de la Generalitat de Catalunya, analitzarà quina és la situació actual dels Consorcis Sanitaris a Catalunya. La productora audiovisula i multimèdia Solidaritat i Comunicació – SICOM conduirà el video-col·loqui després de la projecció del documental “La Salut, el negoci de la vida. Determinants de la salut”, que analitza com la pobresa, l’atur i la marginació social acaben impactant sobre la salut dels ciutadans.



Conclourà l’acte Josep M. Armengou, metge salubrista jubilat, anteriorment cap dels serveis de Salut Pública de l'Ajuntament de Sabadell i Director de Serveis de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, qui defensarà la necessitat d’analitzar i intervindre en els entorns urbans per millorar i preservar la salut dels ciutadans. / Imatge Movem Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta