28 de setembre del 2015

Barbero (ERC) i Jarque (ICV) afirmen que Junts pel Sí ha de seguir el full de ruta



TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu d’Esquerra a la Ribera d’Ebre, el flixenc Francesc Barbero, considera que la victòria electoral de la candidatura de Junts pel Sí és prou important com per tirar endavant la construcció de l’estat propi. Segons Barbero, Junts pel Sí té “un mandat clar” de la ciutadania, perquè la majoria de la societat catalana ha deixat clar que vol seguir el camí cap a la independència. Barbero ha participat en una tertúlia a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, i ha afirmat que més enllà del debat sobre qui ha de ser el proper president de Catalunya, hi ha dos milions de vots independentistes que han de ser atesos.

Per la seua banda, el president d’Iniciativa a Tortosa, David Jarque, també ha dit que Junts pel Sí està obligat “inequívocament” a tirar endavant el seu full de ruta. Però ha advertit que estaran condicionats per la possible aliança amb la CUP. En qualsevol cas, Jarque ha deixat clar que caldrà una negociació política entre el futur govern de Catalunya i el proper govern de l’Estat, per poder celebrar un referèndum. A més, ha rebutjat que alguns vulguen situar Catalunya Sí que es Pot en el bloc del ‘No’ a la independència.

Jarque, que s’ha declarat públicament independentista, ha manifestat que és molt preocupant que Ciutadans siga la segona força a Catalunya. Segons ha dit, la victòria del ‘Sí’ és incontestable, però ha lamentat la radicalització dels partidaris del ‘No’, i que Ciutadans siguen ara els caps de l’oposició. En aquest punt, el regidor del PSC de Tortosa, Manel de la Vega, ha advertit que la campanya s’ha polaritzat, i que només el 49% dels votants aposten per la independència.

De la Vega ha insistit que cal buscar un nou escenari i trobar una sortida negociada i acordada amb la resta de l’Estat, que passa per la victòria del PSOE i la reforma federal de la Constitució.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta