29 de setembre del 2015

Bayerri adverteix que el govern del PP voldria inhabilitar Artur Mas



TORTOSA (Baix Ebre).- Els periodistes Josep Bayerri i Jordi Duran han analitzat aquest dimarts els resultats electorals i les conseqüències del 27-S, en el marc d’una tertúlia a Canal 21 Ebre. Duran ha assenyalat que els resultats eren previsibles, amb una majoria en escons de Junts pel Sí i sense una majoria a favor de la independència en nombre de vots. De fet, ha recordat que fins i tot la CUP ha descartat una declaració unilateral, ja que a les eleccions no s’han assolit el 50% de vots vàlids a favor de la independència. Segons Duran, el panorama polític de Catalunya s’ha remogut, però la correlació de forces tampoc no han canviat tant.

Per la seua banda, Bayerri s’ha avançat a l’anunci de la imputació de Mas per les querelles per l’organització de la consulta del 9-N. Un anunci que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha fet públic aquest dimarts al matí, quan ha citat a declarar Mas el proper 15 d’octubre. El periodista ha dit que aquest és l’as a la màniga que es guardava el govern del PP. De fet, Bayerri ha advertit que el govern del PP vol inhabilitar Mas, i que ha convertit els tribunals en els seus “xiringuitos”.

Quant al debat sobre la investidura del nou president, Bayerri ha remarcat que Artur Mas “s’ha guanyat a pols” ser un altre cop el president de la Generalitat. Però ha volgut citar Salvador Espriu, deixant clar que un home es pot sacrificar per tot un poble, però que un poble no es pot sacrificar per un sol home.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta