27 de setembre del 2015

Els quatre diputats de l'Ebre al nou Parlament seran tots de Junts pel Sí


TORTOSA (Baix Ebre).- Tots els diputats ebrencs del nou Parlament seran de la candidatura de Junts pel Sí. Només aquesta candidatura independentista ha aconseguit situar quatre diputats de les Terres de l'Ebre en els 165 escons del nou hemicicle que es constituirà en les properes setmanes. Es tracta de tres diputats per la demarcació de Tarragona (Germà Bel, Lluís Salvadó i Meritxell Roigé) i una diputada per la demarcació de Barcelona (Carme Forcadell). En aquest sentit, l'expresidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), nascuda a Xerta, era la número 2 per Barcelona. D'altra banda, l'economista canareu Germà Bel era el número 1 per Tarragona, mentre el rapitenc Lluís Salvadó (ERC) i la tortosina Meritxell Roigé (CDC) eren els números 5 i 8 de la candidatura de Junts pel Sí a la demarcació.

També té força lligams amb les Terres de l'Ebre el nou diputat de la CUP, Sergi Saladié, que és de Vandellòs. En canvi, s'ha quedat a les portes del Parlament la santjaumera Bibiana Porres, que era la número 3 del PSC. Tampoc seran al Parlament els candidats ebrencs de Catalunya Sí que es Pot (Carles Sanchís), del PP (Jaume Solé), de la CUP (Carme Abril) i d'Unió (Toni Polo).

A la demarcació de Tarragona, Junts pel Sí ha obtingut 9 dels 18 escons en joc. Ciutadans ha estat la segona força amb 4 diputats. El PSC ha perdut un diputat i s'ha quedat amb 2. El PP, la CUP i Catalunya Sí que es Pot s'han quedat amb només 1 escó, respectivament. La participació ha estat del 76% a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, mentre que a les eleccions del 2012 va ser del 65,17%.  / Imatge Junts pel Sí. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta