8 de setembre del 2015

Esquerra presenta una resolució perquè es plantin 400 arbres a Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- El grup municipal d'Esquerra ha anunciat aquest dimarts la presentació de quatre propostes de resolució per al ple del 14 de setembre, amb què l'Ajuntament iniciarà el nou curs polític a Tortosa: en suport als refugiats de conflictes bèl·lics, en defensa del cabal ecològic del riu, una proposta perquè es plantin 400 arbres a la ciutat, i una moció conjunta amb CiU per tal de millorar l’atenció a la comissaria de la Policia espanyola a Tortosa. Així mateix, i fora de l'ordre del dia previst, Josep Felip Monclús insta també l'Ajuntament de Tortosa "a liderar les mobilitzacions per al desdoblament de la N-340, defensant la gratuïtat de l'AP7 mentre aquesta no sigui una realitat". Monclús ha recordat que "aquesta és una reivindicació del territori que, per desgràcia, cada nou accident permet constatar com n'és, de necessària".

Per tal de donar resposta al drama humà provocat per diversos conflictes armats a la Mediterrània, i en particular a la guerra de Síria, ERC presenta una moció proposada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. El text sol·licita demanar una major dotació de recursos per als refugiats, augmentar les places d’asil, i donar suport als municipis acollidors, entre d’altres mesures coordinades amb les diferents institucions.

D'altra banda, un cop aprovat el Pla de Conca de l’Ebre, ERC presenta una moció manifestant el suport de l’Ajuntament de Tortosa a les conclusions i propostes de cabals ecològics per a l’Ebre i el Delta, elaborades per la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre. Així mateix, el text preveu donar suport a les accions que la Generalitat i altres institucions efectuïn davant de la Comissió Europea en defensa dels cabals ecològics.

Quant a la moció per plantar 400 nous arbres, Esquerra recorda que Tortosa compta amb molts espais on manquen arbres, amb moltes places dures i nous carrers sense vegetació. Ja el 2009, l'Agenda 21 projectava accions per millorar el conjunt ecològic, ambiental, paisatgístic i urbà de la ciutat, que amb més arbres disposaria de més ombres a l'estiu, milloraria la qualitat de l'aire i disminuiria la contaminació. Per aquest motiu, ERC proposa que es plantin 400 arbres a la ciutat, 200 aquests propers mesos d'octubre i novembre, i 200 més l'any vinent, combinant espècies autòctones amb altres d'adaptades a l'entorn urbà, i aprofitant espais dels quals es disposa actualment. Per Josep Monclús, portaveu d'ERC, "no pot ser que algunes places dures i carrers es converteixin en forns en ple estiu; cal tenir en compte la climatologia i plantar arbres per tenir una ciutat més amable".

Finalment, hi haurà la moció conjunta de CiU i ERC per millorar l'atenció a la comissaria de la Policia espanyola. En concret, la proposta instarà el govern de l'Estat a millorar l'atenció ciutadana a la comissaria de la Policia espanyola. Aquesta resolució, que ja havia estat anunciada durant el mes d'agost, exigirà solucions a les constants cues que afecten la ciutadania.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta