16 de setembre del 2015

Vila confirma que Foment aposta per bonificacions voluntàries als camions i rotondes a l'N-340



TORTOSA (Baix Ebre).- El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, s’ha reunit aquest dimecres amb els alcaldes de les Terres de l’Ebre i el delegat del Govern, Xavier Pallarès, per explicar els detalls de la reunió que va mantenir dilluns amb el ministeri de Foment per l’alta sinistralitat a la carretera N-340, i acordar amb el territori les mesures a implantar a curt, mig i llarg termini per solucionar la problemàtica. Més enllà de reclamar la construcció de l’autovia A7 en el tram la Jana-El Perelló, el debat se centra ara en la desviació dels camions des de l'N-340 a l’autopista AP7. El conseller Vila ha afirmat que la discussió no està en el percentatge de les bonificacions sinó en la idoneïtat d’apostar per la obligatorietat o no del desviament de camions.

Els alcaldes s’han de reunir novament per consensuar la solució que consideren més oportuna i abans del 15 d’octubre els ajuntaments han d’aprovar mocions on quedin recollits els acords. Serà llavors quan es convocarà una nova reunió amb el Ministeri de Foment, Govern i alcaldes de l’Ebre. on es concretaran les mesures a implementar. Ara bé, l’alcalde del Perelló, Ferran Cid, ha concretat que Vila ha posat sobre la taula la possibilitat d’apostar primer per un desviament de vehicles pesats voluntari i bonificat, l’aposta de Foment, deixant la porta a passar a l’obligatorietat en funció dels resultats que s’obtinguin.

El conseller Vila també ha anunciat que abans que acabi el 2015 el ministeri de Foment té previst realitzar diverses obres de millora de la seguretat a l'N-340 al seu pas pel territori. Així les coses, els alcaldes del territori han demanat la creació d’una comissió de seguiment per avaluar aquesta actuació que inclouria la construcció de cinc rotondes amb un pressupost de 2 milions d'euros./ Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta