9 d’octubre del 2015

'Coherència recíproca', article de Jesús Tibau



Aquest Procés nostre cap a la independència està ple d’esculls externs que posa l’estat espanyol , ja previstos al seu ADN, i també d’esculls interns, fruit de la nostra diversitat política i de l’extrema pulcritud amb què el volem dur a terme. D’aquesta manera, cadascun dels passos que fem endavant és posterior a negociacions que tots seguim amb lupa pel forat del pany i bones dosis d’un escepticisme que no es cura, malgrat l’ancestral capacitat de pactar dels catalans. Però aquí estem, seguint el camí. Ara estem davant d’una nova situació d’ai, ai, ai, al cor, i sembla que les CUP tenen la clau per obrir la finestra i permetre’ns respirar de nou.


Durant la passada legislatura, les CUP s’han guanyat el respecte amb les seves actuacions serioses, coherents, rigoroses i plenes de compromís amb el seu ideari i el país. I ho volen fer valer, cosa que els honora. Junts pel sí necessita dels seus vots per a investir un president. Per primer cop, la seva decisió és vital, i es queixen d’haver estat objecte de pressions; és una de les conseqüències d’assolir certs nivells de poder: les teves decisions sempre seran criticades, en una o altra direcció.

Ells posen per bandera la seva coherència, i no volen apartar-se, ni una coma, d’allò que han dit durant la campanya electoral; cosa que, malauradament, a tothom ens sembla sorprenent avui en dia. Però ells tenen 10 diputats, i Junts pel sí, 62. Defensar la coherència amb el programa electoral és lloable, però també s’hauria de lloar que els altres vulguin defensar la seva. Uns havien dit que no investirien a Mas; els altres, que Mas seria el seu president. Mantenir totes dues coherències és incompatible, i no pots defensar la teva coherència exigint els altres que trenquin la seva.

La coherència ha de ser recíproca, com l’amor, tot i que en ambdós casos, i en ambdues parts, calgui cedir una mica; val la pena.



JESÚS TIBAU
és escriptor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta