9 d’octubre de 2015

Comença la temporada de caça amb preocupació per les aus aquàtiquesTORTOSA (Baix Ebre).- Aquest proper diumenge 11 d’octubre arrenca la temporada de caça menor al territori. La temporada es presenta amb bones perspectives sobretot pel que fa al conill i la perdiu, mentre que els caçadors tenen dubtes de com avançarà la caça del tord. El president de la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre, Manel Royo, ha explicat que les altes temperatures estan retardant la seva arribada i la baixa collita d’olives també podria afectar negativament el comportament de les aus migratòries.

Ara bé, Royo ha mostrat obertament la seva preocupació pel que fa a les aus aquàtiques al Delta de l’Ebre. I és que l’assecament avançat dels camps per lluitar contra la plaga del caragol maçana esta sent molt perjudicial. Royo ha explicat que les aus es concentren en aquells punts on hi ha aigua i desapareixen dels que estan secs cosa que farà que uns caçadors cacen molt i els altres no. Royo ha advertit que aquest fet generarà “pressió” a la fauna i pot provocar que algunes espècies acabin marxant.

Pel que fa a la caça major, Royo coincideix amb el propietari de l’armeria Descarrega de Tortosa, Antonio Orobitg Descarrega, en què aquesta està sent molt fluixa i que cal millorar l’habitat del porc senglar, més tenint en compte que el 50% del caçadors del territori practiquen aquesta caça.

Quant a la cabra, Royo ha explicat que s’ha fet una gestió molt bona de les zones afectades pel brot de sarna per tal d’intentar aïllar el focus, però ha advertit que ara arriba l’època de zel i no es pot baixar la guàrdia.

Des de l’armeria Descarrega, Orobitg apunta que després d’uns anys en què la crisi econòmica s’ha fet notar també en aquest sector, enguany la temporada ha començat amb millores perspectives. Com a caçador, Orobitg no ha amagat la seva il·lusió per l’inici de la temporada de caça. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta