11 d’octubre del 2015

'Corrupció i independència', article de Jesús M. Tibau


Darrerament he escrit diversos articles d’opinió al voltant del procés d’independència (al voltant i, sobretot, a favor) i ara m’han llançat un repte: a veure quan escric sobre la corrupció catalana, si sóc valent.

Un repte així no es pot deixar caure al terra.

Una de les frases que sovint fem servir els independentistes és que volem ser un país normal. No volem la independència perquè ens creguem superiors o immunes als vicis que pateixen tots els estats del món. Evidentment, ens agradaria que el nou estat fos perfecte, el més guapo i llest del món, com els nostres fills, però sabem que no serà així. Tindrà els seus defectes i virtuts, com tots, però ens l’estimarem, i vetllarem perquè creixi el més sa possible.

Creiem, això sí, que ens podrem organitzar millor o, almenys, així ho desitgem. Volem decidir per nosaltres mateixos, triar el color de les nostres habitacions sense demanar permís, administrar els nostres diners segons les nostres prioritats, necessitats o gustos, aprovar lleis per unanimitat del nostre Parlament sense que ens la impugnin. Ens equivocarem, i alguns dels nostres ciutadans, incívics, continuarà aparcant als passos de vianants, i els nostres xiquets trencaran plats.

Ser independents no serà una assegurança contra la corrupció (farem el possible perquè ho sigui), però està més que demostrat que la dependència tampoc ho és. Per tant, no té sentit votar NO a la independència perquè hi ha casos de corrupció, quan aquesta corrupció ha tingut lloc durant la dependència.

Corrupció i independència, o corrupció i dependència, són coses que no tenen res a veure. A tots els països independents hi ha corrupció, i a totes les comunitats autònomes, també.

JESÚS M. TIBAU
és escriptor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta