5 d’octubre del 2015

El festival A Cel Obert de Tortosa premia les intervencions al patis del Palau del Bisbe i de l'Escola Oficial d'Idiomes




TORTOSA (Baix Ebre).- La segona edició del festival d'intervencions efímeres A Cel Obert s'ha clausurat aquest diumenge al migdia amb el lliurament dels premis del jurat i del públic als millors projectes. El premi del jurat ha estat per a "Entrecintat", que ha creat l'equip d'arquitectes format per Elena Justo, Usue Belandina, Mikel Pau Casado, Marc Fernández i Teresa Gómez-Fabra, i que durant tot el cap de setmana s'ha pogut veure al pati del Palau del Bisbe. Els membres del jurat han destacat "la lectura atenta i encertada" de l'espai on han exposat així com "el dinamisme de la composició que ve a completar o compensar el moviment propi de l'escalinata gòtica" del pati. El públic assistent al festival ha tingut novament ocasió de votar el millor dels cinc projectes a concurs i, en aquesta ocasió, el premi ha estat per al projecte "Skylines", de l'equip format per Eloi Camacho, Ivan Fernández i Toni Ferré, també tots ells vinculats al món de l'arquitectura. Aquest projecte ha estat instal·lat al pati del Palau de Sant Jordi i Sant Domènec, actual seu de l'Escola Oficial d'Idiomes.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat de la regidora de Cultura, Dolors Queralt, i dels membres de l'organització d'A Cel Obert, han lliurat els premis. Els guanyadors del premi del jurat han explicat que el procés de muntatge del seu projecte ha estat complex i que s'emporten de la participació en aquest festival l'experiència compartida amb la resta d'artistes de l'equip. L'alcalde ha assenyalat que el festival ha tornat a assolir l'objectiu "d'omplir d'art, de color i de públic els patis d'edificis històrics del centre de Tortosa", mentre que el portaveu de l'organització del festival, Roman Aixendri, ha expressat la seva satisfacció per l'increment de visitants respecte l'edició passada, fet que ha atribuït en part a les activitats paral·leles que hi ha hagut, com les visites comentades o la sessió musical del Museu.


En l'edició d'enguany d'A Cel Obert els equips escollits han sortit d'una terna de 50 concursants, amb perfils diversos, majoritàriament arquitectes, però també del món de les belles arts i el disseny, i vinguts d'arreu de Catalunya, Espanya i altres països. El color ha estat aquesta vegada el tema sobre el qual han versat les intervencions, que s'han pogut veure al Museu, al Palau Montagut, al Palau Episcopal, al Convent de la Puríssima, al pati de Sant Jaume i Sant Maties (Reials Col·legis) i al pati de Sant Jordi i Sant Domènec (Escola d'Idiomes). Al pati del Museu s'ha instal·lat el projecte guanyador del festival Lluèrnia d'Olot, mentre que la guanyadora d'A Cel Obert de l'any passat, la tortosina Rebeca Royo, exposa la setmana vinent el seu projecte al festival Ingràvid de Figueres. Aquests tres festivals, junt al MAU de Granollers, formen part de la Xarxa Transefímers, constituïda a recer de la Xarxa Transversal i amb voluntat de projectar l'art i les ciutats que en formen part.

Des de divendres i fins avui diumenge, el nucli antic de Tortosa, on s'ubicaven les sis intervencions artístiques d'A Cel Obert, ha estat un constant anar i venir de gent d'un pati a l'altre. Entre els visitants, alumnes d'escoles d'art de diferents municipis, com Amposta o Reus, que han volgut conèixer de primera mà un festival que té la voluntat de consolidar-se dins l'agenda cultural de Tortosa. Una ajuda extra al bon ambient que hi ha hagut aquests dies pel centre de Tortosa ha estat, amb tota probabilitat, la celebració de la ruta "A Tortosa DTapes", que organitza la Cambra de Comerç i que ha arrencat tot just aquest cap de setmana.

A Cel Obert està organitzat per l'Ajuntament de Tortosa, amb el suport de l'Antena Cultural de la URV, la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya i la Xarxa d'Activitats Culturals Transversal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta