9 d’octubre del 2015

Els alcaldes de l'N340 pressionen la Generalitat i Foment per accelerar l'alliberament de l'AP-7


TORTOSA (Baix Ebre).- La comissió de seguiment d'alcaldes de l'N-340, formada per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, l'alcalde del Perelló, Ferran Cid, i l'alcalde de Camarles, Ramon Brull, s'ha reunit aquest divendres amb la directora general del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugènia Domènech, a la delegació de Govern de Tortosa. En la reunió s'ha demanat celeritat i pressió per part de la Generalitat, en la reunió amb Foment prevista la propera setmana, per reclamar bonificacions i trànsit intern gratuït a l'AP-7. Seguint el model de l'N-2 a Girona, aquestes demandes ajudarien a rebaixar la càrrega de transport pesat que suporta l'N-340. L'STC també s'ha compromès a presentar en pocs dies alternatives a l'abalisament amb cons.

Com ha apuntat l'alcalde del Perelló, Ferran Cid, la reunió a la delegació del Govern de les Terres de l'Ebre ha servit per traslladar a la Generalitat que cal "accelerar l'acord" amb Foment per aconseguir mesures com les que s'han posat en marxa a l'N-2 a Girona que inclouen "importants" bonificacions per als transportistes i la gratuïtat del trànsit interna l'autopista AP-7. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha apuntat que el Servei Català de trànsit ha confirmat que l'N-340 a l'Ebre suporta una mitjana de 15.000 vehicles diaris, dels quals un 32% són camions. "Una via com aquesta, segons l'SCT, hauria de portar un 8% o un 10% de camions. La xifra és preocupant i fa que l'atenció es centri en poder solucionar que aquest trànsit no passi per aquesta carretera que no està pensada per a això i es pugui desviar trànsit per l'autopista", ha dit Bel.

Es preveuen reunions la propera setmana i la comissió de seguiment dels alcaldes de l'N-340 confia en què hi haurà alguna notícia al respecte. Bel també ha negat que hi hagi disparitat en les demandes del territori. "Nego la major. Per a tots és una prioritat l'autovia A-7. Més enllà de situacions puntuals i posicionaments personals, legítims tots ells, aquí hi ha unitat d'acció important. En els tres temes que posem sobre la taula hi ha una amplíssim consens", ha defensat./ Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta