10 d’octubre del 2015

Front comú dels alcaldes d'ERC per aconseguir una solució urgent per a l'N-340 a l'Ebre



L'ALDEA (Baix Ebre).- Els alcaldes d'ERC dels municipis afectats per l'N-340 a l'Ebre han constituït un nou grup de treball per pressionar Foment a oferir les solucions reclamades per la problemàtica de la via. La primera acció consistirà en demanar, la setmana que ve, "una reunió urgent " amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra. La petició és que faci de mitjancer amb el ministeri. "Necessitem la intermediació i la interlocució directa amb el principals responsables d'aquestes àrees", ha defensat Jordi Gaseni, alcalde de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre). "Ens veiem amb l'obligació, com no hi ha resultats ni moviments, de donar un pas i gestionar aquest problema que tenim de manera directa", ha afegit.

Com a portaveu de tots els alcaldes d'ERC dels municipis afectats per l'N-340, Jordi Gaseni, alcalde de l'Ametlla de Mar, ha explicat que els batlles republicans han decidit constituir un nou grup de treball en què també s'ha convidat a sumar-s'hi als alcaldes de Camarles, del PSC, i de l'Ampolla, de CiU. "Necessitem que la interlocució sigui directa de la gent que ho patim i hem de donar resposta als veïns. Som els municipis que toquem a l'N-340, els municipis que estem realment afectats per aquesta problemàtica, que no podem esperar que vingui algú de fora a arreglar-nos-ho", ha apuntat. "No podem esperar més mentre hi ha accidents, ens hem de moure", ha defensat l'alcalde calero, recordant l'accident menys greu que s'ha registrat aquest divendres mateix a l'N-340 a Sant Carles de la Ràpita (Montsià).

El mitjancer al què recorreran per que els obrin les portes a Foment és el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra. Els batlles republicans demanaran una reunió urgent amb Sierra. Si és possible, tot i ser un dia festiu, ho faran dilluns, i si no, es presentarà la demanda dimarts. Les peticions que es volen traslladar a Madrid es cenyeixen a la moció consensuada també amb Tortosa, que reclama bonificacions i desviament obligatori dels camions per l'AP-7 i transport intern gratuït a l'autopista mentre no es construeix el tram pendent de l'autovia A-7. "La bonificació que proposàvem havia de ser una mesura tan immediata i provisional com els cons que han posat. Immediata i provisional fins que s'aixequi la barrera a l'AP-7 perquè la solució definitiva és la gratuïtat de l'autopista", ha reclamat Gaseni.

Com han detallat els alcaldes d'ERC, la primera i més urgent de les peticions és el desviament del trànsit pesat bonificat cap a l'AP-7 i la gratuïtat del trànsit intern. Aquesta ha de ser una mesura provisional que derivi en la gratuïtat plena de l'autopista mentre es construeix l'autovia A-7. Com ha remarcat Gaseni, el territori ha de comptar a curt termini amb una via ràpida i segura com gaudeixen la resta de ciutadans del país./ Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta