2 d’octubre del 2015

Imputen l'exalcalde d'Amposta per haver construït una segona residència en zona PEIN



AMPOSTA (Montsià).- L'exalcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha estat imputat per un presumpte delicte contra l'ordenació del territori com a promotor de la construcció il·legal d'un xalet als Ullals de Baltasar, dins d'una zona inclosa en el Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN), al delta de l'Ebre. La imputació, efectuada pel Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil, s'estén també al constructor i al director tècnic de l'obra. Segons l'institut armat, Ferré va demanar l'any 2004, quan era regidor de governació al consistori ampostí, llicència d'obres per executar el projecte, que va acabar sent autoritzat com a magatzem agrícola. El Seprona constata, però, que en realitat és una segona residència.

Segons ha pogut saber l'Agència Catalana de Notícies (ACN), la imputació de Ferré es produeix dos mesos després que una unitat del Seprona de la Guàrdia Civil comencés a investigar sobre el terreny, al terme municipal d'Amposta i diversos municipis de les Terres de l'Ebre, la comissió de possibles delictes contra l'ordenació del territori per construccions il·legals en zones incloses dins del PEIN. Els agents es van personar a l'Ajuntament d'Amposta sol·licitant diverses referències cadastrals, entre les quals, les del xalet que Ferré té a la zona dels Ullals de Baltasar, un dels paratges naturals i singulars de l'hemidelta dret de l'Ebre, dins del mateix terme municipal.

Com a promotor de l'obra, Ferré va sol·licitar l'any 2004 -en aquell moment, tinent d'alcalde i regidor de Governació, del govern encapçalat per l'alcalde de CiU Joan Maria Roig- el permís d'obres acompanyat d'un projecte tècnic redactat per un arquitecte per a la construcció d'un magatzem agrícola en una parcel·la dins del PEIN dels Ullals de Baltasar. El consistori va acabar concedint la llicència per executar-lo.

Les investigacions de la Guàrdia Civil, però, arran la inspecció de la zona, van permetre constatar que l'edifici construït no es corresponia amb les condicions imposades per la llicència municipal. D'una banda, apunten, existia un excés de superfície construïda. De l'altra, recorden, l'edificació havia estat autoritzada com a magatzem agrícola però, en realitat, Ferré va construir un edifici amb característiques i equipament d'un habitatge de segona residència.

Davant d'això, els agents han incoat diligències penals contra Ferré, el constructor i el director tècnic de l'obra, imputant-los un delicte contra l'ordenació del territori. Les diligències han estat posades a disposició de la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta