8 d’octubre de 2015

Investiguen les dietes i quilometratges de l'exalcalde d'Amposta, que lamenta la 'judicialització de la política'


AMPOSTA (Montsià).- El jutjat número dos d'Amposta investiga les dietes i quilometratges cobrats per l'exalcalde de la ciutat, Manel Ferré, entre 2011 i 2014. Segons ha pogut saber l'Agència Catalana de Notícies (ACN), el passat 16 de setembre els Mossos es van personar, simultàniament, a les seus d'una desena d'entitats i organismes oficials -l'Ajuntament d'Amposta, el Consorci de Salut i Social, el grup Sagessa, l'ACM o l'FMC, entre d'altres- per requerir documentació. La investigació arrenca de la denúncia del regidor de PxC, German Ciscar, que acusa l'exalcalde d'haver cobrat dietes i viatges al consistori per afers no relacionats amb el càrrec. Però Ferré sosté que només va percebre quilometratges per actes en representació de l'Ajuntament.

L'actuació policial, que no ha transcendit fins aquest moment, es va fer per ordre del jutjat d'instrucció número 2 d'Amposta, arran les diligències prèvies obertes pel cas, i es va desplegar de forma simultània arreu de Catalunya per evitar que s'ocultés o es destruís documentació. El requeriment judicial dels Mossos reclamava a l'Ajuntament la relació de dietes cobrades per Ferré entre 2011 i 2014; la normativa aplicable per al seu pagament; les partides destinades a aquesta finalitat i les despeses sol·licitades per ell mateix o que li van ser abonades. Els investigadors també van sol·licitar un certificat sobre el vehicle que utilitzava Ferré per als seus desplaçaments oficials. L'anàlisi d'aquesta informació i el creuament amb la documentació recollida als diferents organismes ha de permetre comprovar si les dietes i quilometratges municipals abonats s'ajustaven a la legalitat o, per contra, es van abonar irregularment -o, fins i tot, per duplicat-.

La denúncia presentada per Ciscar el passat 8 d'abril atribuïa a l'exalcalde una possible malversació de fons públics. Després d'accedir als decrets i la llista de dietes i quilometratges que li van ser abonats des d'abril de 2011 a juny 2014, el regidor de PxC constatava que Ferré havia cobrat uns 18.000 euros per uns 160 viatges a Barcelona, incloent diverses estades en hotels i àpats. Tot i admetre que alguns casos poden estar relacionats amb la gestió municipal, argumentava que la majoria d'aquestes despeses estaven vinculades als càrrecs que l'alcalde ocupa en organismes sanitaris de la Generalitat, principalment, com a president del Consorci de Salut i Social de Catalunya. Es tractarien, segons subratlla el regidor en la seva denúncia, de despeses per càrrecs de "caràcter privat, sense cap lligam amb l'alcaldia", que Ferré hauria carregat a les arques municipals.

Però consultat per l'ACN, Ferré ha negat haver cobrat "dietes" al consistori i únicament accepta haver percebut les despeses de quilometratge "justificades" per assistir a "actes en representació de l'Ajuntament". L'exalcalde ha admès que disposa d'un vehicle d'empresa del Consorci Social i de Salut per als seus desplaçaments, però ha precisat que "molts cops" utilitza el seu cotxe particular. Segons ha relatat, l'organisme que presideix va facilitar als Mossos les "confirmacions" demanades per l'autoritat judicial i s'ha mostrat confiat que les diligències s'arxivaran.

L'exalcalde també creu que s'acabarà arxivant la seva recent imputació per un delicte contra l'ordenació del territori com a promotor de la construcció d'un xalet a l'espai PEIN protegit dels Ullals de Baltasar, al delta de l'Ebre. "El que es diu no es correspon ni s'ajusta a la realitat", s'ha limitat a assegurar sobre la denúncia formulada pel Seprona de la Guàrdia Civil al respecte. Els fets daten de l'any 2004, quan era regidor de Governació i va obtenir una llicència per construir un magatzem agrícola que, en realitat, segons l'institut armat, és una segona residència. L'exalcalde considera que la imputació és conseqüència de la "judicialització de la política". / Via ACN

1 comentari:

  1. New Diet Taps into Revolutionary Plan to Help Dieters Lose 20 Pounds within Only 21 Days!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta