2 d’octubre del 2015

La segona edició del festival A Cel Obert porta l'art efímer a sis patis de Tortosa




TORTOSA (Baix Ebre).- Sis edificis històrics del centre de Tortosa, que tenen en comú disposar d'un pati obert i un entorn d'alt valor patrimonial, allotgen a partir d'aquest divendres i fins al proper 4 d'octubre les creacions dels sis equips artístics seleccionats en la segona edició d'A Cel Obert, el Festival d'Intervencions Efímeres de Tortosa. La inauguració es fa aquest divendres al vespre, a partir de les 19.30 hores, al Museu de Tortosa. Enguany, els sis equips han estat escollits d’entre un total de 50 concursants, amb perfils diversos, majoritàriament arquitectes, però també del món de les belles arts i el disseny, i vinguts d'arreu de Catalunya, Espanya i altres països. El color és el tema sobre el qual versaran les sis intervencions.

Les intervencions s'instal·laran al Museu de Tortosa, al Palau Montagut, al Palau Episcopal, al Convent de la Puríssima, al pati de Sant Jaume i Sant Maties, és a dir, als Reials Col·legis, i finalment al pati de Sant Jordi i Sant Domènec, a l’Escola d'Idiomes. Un dels impulsors del festival, Roman Aixendri, ha explicat que la idea del festival és "convertir diferents emplaçaments amb un pes històric notori en escenaris de creacions artístiques efímeres".

Entre les novetats d'aquesta segona edició hi ha la implicació de nous patrocinadors, com Moritz, la introducció de dos nous patis, el Palau Montagut i els Reials Col·legis, i l'organització d'activitats paral·leles per dinamitzar el festival. Aquest és el cas de les visites guiades de divendres i dissabte, una sessió DJ i un photowalk, entre d'altres.

+Informació: 'La Tortosa efímera', per Sílvia Altadill

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta