13 d’octubre del 2015

L’Aldea inaugura la rehabilitació de la torre de la Candela



L'ALDEA (Baix Ebre).- L’Ajuntament de l’Aldea ja ha inaugurat els treballs de rehabilitació de la torre de la Candela, del segle XII. Va ser dissabte passat en un acte que va comptar amb la presència de Carlos Alzola, l’antic propietari dels terrenys on s’ubica a la torre i que fa quatre anys va donar al municipi amb la condició que es conservés l’espai. Des d’aleshores l’Ajuntament de l’Aldea ha treballat per buscar el finançament necessari per realitzar una obra que finalment ha costat 104.000 euros, dels quals 78.000 s’han pagat a través dels fons europeus Leader. L’alcalde de l’Aldea, Dani Andreu, ha destacat que l’obra no només ha permès recuperar la torre sinó també posar al descobert una antiga cisterna vinculada a l’assentament de la torre, i habilitar una àrea de lleure amb multitud d’usos.

Per la seva part, Carlos Alzola va mostrar, en nom de tota la família, la seva satisfacció perquè finalment la torre de la Candela hagi pogut estar rehabilitada tal i com desitjaven els seus pares. La torre de la Candela forma part dels conjunt de torres de guaita esteses per la plana deltaica per vigilar i protegir el territori de les incursions morisques. De fet, a l’Aldea hi ha tres torres de guaita més: la torre de Vinaixarop, la torre de Burjassénia i la torre de l’ermita de l’Aldea. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta