8 d’octubre del 2015

L'exèrcit espanyol es forma a les nuclears d'Ascó i Vandellòs per actuar en cas d'accident greu



ASCÓ (Ribera d'Ebre).- La Unitat Militar d'Emergències (UME) de l'exèrcit espanyol ha dut a terme, aquest dijous, maniobres de formació a la central nuclear d'Ascó, a la Ribera d'Ebre. Un total de 140 efectius de la pròpia central i de les unitats militars de terra i d'emergències han fet exercicis a la base de la torre de refrigeració, entre altres. També dos helicòpters de l'exèrcit de terra i un de la UME s'han desplaçat des de Madrid per simular el trasllat d'efectius fins a la nuclear. Durant tota la setmana una cinquantena de comandaments ha rebut formació teòrica sobre les centrals d'Ascó i també de Vandellòs. Es tracta d'un protocol que s'inclou en els plans de reforç de la seguretat de les nuclears espanyoles.

Com ha explicat la portaveu de l'Associació Nucelar Ascó-Vandellòs II (ANAV), Montse Godall, després de l'accident a la central japonesa de Fukushima, totes les centrals nuclears del món, també les espanyoles, van desenvolupar projectes de reforç de la seva seguretat. En el cas d'ANAV, el pla va comportar la millora de les infraestructures, els procediments, la formació i la dotació dels recursos humans. En aquest últim capítol s'emmarca el protocol de col·laboració que les elèctriques van signar l'any passat amb la Unitat Militar d'Emergències de l'exèrcit espanyol per què intervinguin en cas d'emergència.

Durant tot l'any, la UME ha conegut totes les nuclears de l'Estat i han compartit amb les centrals els seus propis protocols d'actuació. Els darrers exercicis els estan fent aquesta setmana a Ascó i Vandellòs II. En la part pràctica de la formació, que s'ha concentrat aquest dijous la matí, uns 140 efectius de l'exèrcit ha provat els hidrants i la connexió de bombes dels equips, remullant la base de la torre de refrigeració d'Ascó. També dos helicòpters de l'exèrcit de terra i un de la UME s'han desplaçat des de Madrid per simular el trasllat d'efectius fins a la nuclear, comprovant un temps estimat de dues hores.

Des de la UME, el tinent de navili Aurelio Soto, han valorat que aquests exercicis ajudaran a millorar la resposta de la unitat en cas d'una emergència nuclear. "Poder fer aquest exercici a la nuclear fa que augmenten el nostre nivell de preparació intern per poder col·laborar si hem de respondre a una emergència, i també conèixer amb profunditat les instal·lacions i els procediments interns que afavoriria una reacció conjunta dels serveis d'emergències propis de la central i les capacitats que aportaria la UME. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta