29 de novembre del 2015

Els veïns de l'N-340 no se sumen encara a la gran manifestació convocada pels alcaldes


AMPOSTA (Montsià).- El moviment veïnal de l'N-340 que cada dijous talla la carretera per demanar solucions a la sinistralitat de la via ha acordat aquest dissabte en una reunió que no se sumaran a la gran manifestació convocada pels alcaldes de les Terres de l’Ebre per l’11 de desembre. En una trobada a Amposta de representants dels veïns d’Amposta, Alcanar, el Perelló, Vinaròs i Benicarló, s’ha acordat que no donaran suport a la concentració mentre els batlles no signin el manifest que les entitats veïnals han impulsat. Segons el portaveu de la Federació d’Amposta d’Associacions de Veïns, Llorenç Navarro, “fins que no veiem el manifest signat, no ho tenim clar”. Els veïns demanen que l’única solució sigui aixecar barreres a l’AP-7 i evitar parlar de bonificacions. A més, s’ha acordat mantenir els talls a l'N-340 cada dijous i s’ha rebutjat la idea de passar-los a diumenge a la tarda.

Navarro ha demanat als batlles "que s’omplen la boca sobre la unió que hi ha al territori", que primer signin el manifest i que es reuneixin amb ells de manera formal. “Hi ha alcaldes que van” als talls dels dijous, ha reconegut el portaveu veïnal, que els ha demanat que no hi vagin “només a fer-se la foto i a lluir-se”. En aquest sentit, el portaveu de la FAAV també ha instat els alcaldes a continuar amb les reivindicacions l’endemà de les eleccions.

Un altre dels punts en què el moviment veïnal no està d’acord amb els alcaldes és amb el lema. Mentre els alcaldes apostarien per un emblema que demana “prou peatges”, els veïns volen que el seu lema “AP-7 gratuïta ja!” continuï “per sempre”. “Que s’ho creguin i vagin a màxims, com nosaltres”, ha afirmat Navarro, que també ha explicat que els veïns demanen estar presents a les reunions que els alcaldes facin a Madrid o amb la Generalitat a partir d’ara, i que també hi vagi un representant de transports. Els veïns que reclamen l’autopista gratuïta no han descartat la possibilitat d’organitzar una gran manifestació al gener.

El manifest

Al manifest es demana la gratuïtat de l’AP-7 “en tot el seu tram per a les comunitats de Catalunya i València” i rebutja “prohibicions” a la circulació de vehicles pesants per l'N-340. Finalment, el text reclama “una construcció responsable de rotondes a l'N-340” i que només es construeixin “aquelles que afavoreixin a la seguretat en les cruïlles dels punts negres” però “en cap cas per reduir la velocitat”. A més, lliguen la construcció de les rotondes a la “prèvia gratuïtat de l’AP-7 per a tots els vehicles”.

Pel que fa a les rotondes, un dels punts que podria complicar que els alcaldes signessin el manifest, Navarro ha apuntat que entendrien la construcció d’alguna glorieta, però que la desena que estan projectades “és perill”. “Si se’n necessita una sí, però sempre i quan l’autopista ja estigui oberta per a tots”, ha afirmat. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta