22 d’agost del 2006

Una empresa tortosina utilitza el monument de la Batalla de l'Ebre com a imatge comercial

Una empresa de Tortosa, dedicada a la venda de tot tipus de papers, bosses impresses i plàstics, ha elegit la silueta del polèmic monument de la Batalla de l'Ebre com a imatge comercial. El negoci està situat al número 13 del carrer Camí dels Codonyers, al barri de Ferreries. Però avui no vull criticar l'empresa. Els partidaris de conservar el monument, tant els de dretes com els d'esquerres, molt sovint argumenten que el pinacle franquista s'ha convertit en una imatge que identifica Tortosa. De fet, que aquesta empresa l'utilizi comercialment demostra que en bona part tenen raó. Però això no hauria de servir d'excusa. Per molt que el monument de la Batalla de l'Ebre -abans anomenat Monumento a los Caídos- siga un dels elements més fotografiats de Tortosa, hauríem de tenir clar que una societat democràtica no pot conservar monuments que exalten els valors d'un règim dictatorial i autoritari.

5 comentaris:

  1. No te a veure amb aquest tema, però t´ho havia de dir! Ahir et vaig veure a la tele!!!jejeje...encara que estaves una mica serio, eh??? vinga fins ara!!

    ResponElimina
  2. Una societat democrática es basa amb el respecte als altres. Basant-me en això, trobo que aquest tema del monument del riu ja s'està fent bastan pesat. Hi ha coses més importants a tractar que el fet que una empresa de Tortosa l'utilitzi com a icono. El que tenim que fer es mirar cap endavant i no estar sempre pensant amb el passat.

    ResponElimina
  3. Torno a repetir el mateix de sempre per a l'anterior anonim.
    Algu s'imagina passejant pel mig de Milà o de Berlin i trobar-se de cop en l'estàtua de Mussolini o Hitler?
    Què és el que falla a l'Estat espanyol per a què la gent no s'indigni davant d'un monument com el de Tortosa?

    ResponElimina
  4. Monument trasllat al poble natal de l'artista

    ResponElimina
  5. Jo apostaria per integrar el monument en la ruta de la Pau. Perquè si tombem el monument potser també haurem de començar a dinamitar trinxeres a la Terra Alta o el mirador del Coll del Moro, des d'on Franco va dirigir la Batalla de l'Ebre.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta