4 de juny del 2007

Neguit a la Festa del Renaixement pel canvi de govern a l'Ajuntament de Tortosa

Si no hi ha sorpreses d'última hora, Ferran Bel serà a finals de juliol el tercer procurador en cap de la Festa del Renaixement de Tortosa, després de Mariano Curto i Joan Sabaté. La festa d'enguany es troba en un estat molt avançat d'organització, però això no ha rebaixat el neguit dels seus responsables, que s'han posat en contacte amb gent de confiança del nou alcalde per saber què pensa fer Bel amb el Renaixement. Així, Bel sempre ha destacat la capacitat de la festa per implicar els veïns i comerciants de Tortosa, però també ha criticat les factures fora del pressupost, o que s'endeutés l'empresa d'aigües, l'EMSP, per pagar la despesa del Renaixement. Crec que aquestes dades diuen molt, de les intencions de Bel sobre la festa: control estricte de la despesa i més protagonisme de la societat civil. No és una mala política, però també és veritat que qualsevol retallada pressupostària o qualsevol descens de la qualitat de la festa pot interpretar-se com una falta de confiança en el projecte més important que té Tortosa per promocionar-se.

21 comentaris:

  1. La festa del renaixement va neixer quan CIU estaba a l'ajuntament, per tant no crec que tinguin que estar preocupats.
    Un altra cosa es que en un ajuntament endeutat es mirin be les despeses de la festa, la politica portada a terme per sabatecom a bon historiador de "pan i circo" s'ha acabat.
    Sobre la perdua de qualitat de la festa crec que els ultims anys ja n'ha perdut bastanta de qualitat, s'han de buscar coses novedoses i no repetir sempre el mateix...

    ResponElimina
  2. ......Aneu a buscar a Cardus, que ell vos ho arreglara

    ResponElimina
  3. A lo menos espero que sigue més catalana que altres anys amb tant carlos V i quijotes...

    ResponElimina
  4. la festa del renaixement l'any passat va ser bastant penosa.. nomes em faltava saber q damunt per variar van pedre un munt de diners.
    Menos mal que Bel te seny.
    La festa la fa el poble no tan d euros perduts! quina vergonya $abate!

    ResponElimina
  5. Si, si "A lo menos" . Catalanistes

    ResponElimina
  6. La festa anira be, perque tots els tortosins i tortosines, ho faren posible que tire endavant per que es la festa uqe mos porta a que ens coneguen per tot el territori i fora d'ell

    Tortosins la festa es nostra i no de cap alcalde.

    ResponElimina
  7. al anonim de de les 4.05 me penso que encara portes la boratxera del cap de setmana, pregunta be que em penso que no vas be.

    ResponElimina
  8. Perdo el comentari anaba a les 4:55

    ResponElimina
  9. Malamanet si la Festa del Renaixement es valora com l'element més important per la promoció de Tortosa..Aquesta Festa , per altra part molt participativa; i fins i tot molt colorista; hauría d'anar acompanyada d'altres actuacions per la promoció del territori i la captació de capitals.

    ResponElimina
  10. De Renaixement rés, Decadència més bé. Control de la despesa, transparència i participació. Totes les coses quan porten uns anys de trajectòria, necessiten ser repensades i ajustades. Que significa aquesta Festa? Que volem que sigui? Perquè la fem?

    ResponElimina
  11. La fem perquè les festes de la Cinta són una merda... Potser si anessem a l'arrel del problema.

    Per cert "a lo menos" no és català? resultarà que a tortosa parlem en xino (sí en xino... no en xinés) Pos los dialectes, per dialectals i de poble que us semblin són la expressió més viva de l'idioma i si parlesem tots en estandard mo n'aniriem a la merda

    ResponElimina
  12. Independentment del dialecte que parlis; es molt bó que avans de parlar pensis...

    ResponElimina
  13. Hi ha gent que es molt dificil que se'n vagi a la merda.....

    ResponElimina
  14. en lloc de mirar-vos tant el malic, mireu quines festes d'aquesta mena es fan a Catalunya i veureu que la nostra despunta, arrassa. I si en lloc de fotre tants pals a la roda pensessim "que puc fer per la festa"??? menys xerrar i més arrimar l'hombro.....

    ResponElimina
  15. i aleshores: dins la mateixa lògica, el festival de teatre què? també era molt discutit (bastant més, vaja). per cert, respecte al tema secundari: un dialectalisme no és un castellanisme, ni viceversa. per favor, no m'empreu lo llenguatge de mos iaios per buscar una excusa a la vostra perea.

    ResponElimina
  16. pos anava de millorar la festa no?
    festa= minjar, beure i ballar i fot-li fandango!
    que mos disfressem de medievals-lo que sigue, pos xalera.
    musica, espectacle, facilitats per tothom que aporti lo que sigue i au!
    mes rumboses o menos, pos si mira, pos quin patir!
    la xalera es porta dins o no ... i a la fi, imaginació i pasta ... e "boccatto di cardinale"
    Suggeriment: fandanguito....

    ResponElimina
  17. però enguany la festa del renaixement no l'organitza una empresa externa ?? un regidor de la festa, un grapat de personal treballant ( o no ) per a la festa , i l'encarreguen a una empresa externa, de la capital. no és vergonyós ?? suposo que estarà tot més o menys lligat, però pagant a gent de barcelona que ens faci la festa. una mostra més de la incompetència que hem patit.

    ResponElimina
  18. la festa la te que porta gent d'aqui i ningu de fora, gastar-se los diners en fer posible que tots puguesem participar i col-laborar entre tots i que los pobles del costat nostre també facin lo posible per tirar-la endavant que es un benefici per tots.


    QUI NO SEMBRA, NO RECULL
    I PER A RECULLIR TENIM QUE SEMBRAR I REGAR

    ResponElimina
  19. S'ha de tenir una mica de respecte per la gent que està treballant per la festa del renaixement, que tot i que alguns estan vinculats a algun partit polític, busquen el millor per reflectir l'esplendor de la ciutat i fer-la destacar per tota Catalunya i Espanya. No és bo per a una ciutat polititzar una festa d'aquest calibre i ke està funcionant prou bé.

    ResponElimina
  20. 11:16 i 11:54, gracies i endavant.

    ResponElimina
  21. Molta festa, molta festa pero quan vos conviden d'altres pobles nomes hi va un representant, lo jefe, perque als voluntaris res de res. Bueno si, un bocadillo.
    Mentre als comerciants los hi funcioni lo xiringuito no hi haura problema, pero quan sen cansin, ja vorem

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta