16 de juny del 2007

Sabaté afirma que el PSC vigilarà l'urbanisme de Bel i lamenta el gir «molt conservador» de Tortosa

L'alcalde de Tortosa en funcions, Joan Sabaté, va anunciar ahir que els regidors del PSC no donaran suport a la investidura de Ferran Bel (CiU) com a nou alcalde de la ciutat. Abans de lamentar el caràcter «molt conservador» del nou govern municipal, Sabaté va remarcar que el PSC no comparteix «ni la idea de ciutat ni el codi de valors» de l'equip de Bel. «La majoria dels vots de la dreta tortosina han anat a parar a CiU, que va fer una llista més escorada a la dreta que mai», va afegir-hi. Segons Sabaté, CiU estava «més centrada» quan tenia sis regidors del PP a la seua dreta, però ara hauria rebut una gran bossa de vots tradicionalistes. «Per això, el PSC farà una oposició constructiva, amb rigor i contundència», va assenyalar Sabaté, que va advertir que estaran «especialment atents» a la política urbanística de Bel. «L'urbanisme ha estat un dels eixos principals del nostre govern, i no voldríem que es modifiqués la nostra idea de ciutat equilibrada i harmònica, ni que es perdin inversions concretes al nucli històric», va dir abans de recordar que també vigilaran l'execució del pla integral del nucli antic (Pincat). Sabaté, que va reiterar que CiU havia guanyat «amb un programa per no governar», va pronosticar que hi haurà sectors de la població que se sentiran decebuts «molt aviat», i que això ajudarà el PSC a preparar l'alternativa, per recuperar l'alcaldia en l'horitzó del 2011. Finalment, Sabaté va posar en dubte el pes polític dels dos regidors d'ERC en un govern «profundament conservador».

El Punt (16-Juny-2007)

36 comentaris:

  1. Sr. Joan Sabaté,

    Vostè hauria de retirar-se com la resta d’exalcaldes de Tortosa, i donar pas a la renovació del seu partit, cosa que la majoria de tortosins ja estem veient i és necessari. Per la resta, crec que va treballar amb la millor intenció per la seva ciutat.

    Cordialment,

    Un votant del seu partit.

    ResponElimina
  2. Societat: un noi de 18 anys va morir a la porta de la GO el dijous passat a causa d'una parada cardíaca.
    Me va impactar quan m'ho van dir, sobretot perque jo el vaig veure i penasava que simplement s'havia passat amb el beure.
    A Tortosa passen més coses i no tot és politiqueo barato com se practica per aquí.
    Sembleu los de Salsa Rosa a la tortosina.

    ResponElimina
  3. a qui ficaran a vigilar l'urbanisme de Tortosa? al Sr.Jose Martin? o als del Grupo Salamanca? o als de Lubasa?

    ResponElimina
  4. A aquestes alçades ningú se n'ha adonat que Tortosa és de dretes?? De fet, Sabaté va accedir al govern gràcies a un pacte amb els trànfugues del "PP ANTI PHN". Se li va donar una oportunitat fa quatre anys, perquè havia trencat amb l'històric inmobilisme municipal dels seus antecesors. Sabaté ha fet moltes coses per Tortosa i els que no ho vulguin veure és que estan cegats per altres qüestions que no ténen res a veure amb la gestió municipal. Segurament, fa quatre anys, també va aglutinar els vots de la dreta tortosina ressentida amb el "PP i CiU transvassistes", però ara que ja s'ha oblidat aquella amenaça (que sempre planejarà sobre l'Ebre, no ho oblidem!) tot el vot de la dreta ha tornat al seu lloc. No negareu que la gestió de Sabaté ha convertit Tortosa en una ciutat més amable amb un Casc Antic que ha començat a revifar i que amaga tresors que ara s'estan començant a veure. Confio que Bel no torni a deixar abandonat aquest bell racó que ha de col·locar Tortosa al lloc on li correspon al mapa de Catalunya. Crec que el veritable problema de Sabaté ha estat definitivament la seva llista. Recordo el cop d'efecte que va provocar a les anteriors eleccions amb Roldán, amb una imatge pública impecable i que comptava amb gran suport popular (i m'atreviria a dir que no va defraudar). Amb tot el meu respecte per les persones que la formaven, la llista amb la què Sabaté s'ha presentat ara a la reelecció, simplement no provoca ni fred ni calor (tret d'alguna figura "incòmoda" pel que he pogut llegit en aquest mateix forum). No puc estar més d'acord amb la frase que obre avui La Marfanta. Si no, temps al temps i veure com es deteriora l'avui impecable figura de Ferran Bel d'aquí a quatre decisions...

    ResponElimina
  5. Piensa el ladron que todos son de su condicion...

    ResponElimina
  6. Tortosa, l'amable? Roldan, l'impecable? Sabaté, el magnífic?

    Per favor!

    ResponElimina
  7. iec, iluminat mental!, com sempre tu a la teua. criticant sense argumentar, ni justificar.
    Tu segueix així que arribaras ven lluny a n'esta vida...

    va, comenta la noticia de les inversions, la tens un poc mes avall al blog, venga a vore que tens a dir.

    salut

    ResponElimina
  8. Mentre tota Espanya s'aprofitaba del "boom" immobiliari, aqui estàvem elaborant el POUM que ha durat dues legislatures. Mentre les empreses constructores i les induídes de la zona, habien de marxar fora per tirar endevant els seus negocis. Mentre tothom construía , aqui hem estat enderrocant sistematicament. Aquesta ha estat la politica "d'urbanisme" del govern Sabaté. Poca memòria la del alcalde sortint..

    ResponElimina
  9. Anonim 1:29, vegis on he de firmar.
    Anàlisi exemple de reflexió i respecte. Molt be.

    ResponElimina
  10. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  11. Em sembla sr. sabate que el que li falta a voste es molta humilitat, a voste i molts del seu equip.
    deixes de donar com sempre culpes de tot a ciu i penjarse medalles i medite sabate medite

    ResponElimina
  12. Com han quedat finalment repartides les regiduríes..?

    ResponElimina
  13. Recordar al Senyor Sabaté que les esquerres existeixen perque hi han dretes...Es de demagogs contraposar el concepte de "progresisme" al de "conservadurisme"....Aixó, gràcies a Deu ja no funciona així. Senyor Sabaté vosté ja no está ON

    ResponElimina
  14. Quina poca vergonya i quina paxorra. Senyor Sabaté li vam donar la confiança i ho ha fet molt malament.
    Crec que era hora de baixar del tro i paral.lelament baixar els fums k se li havien posat.
    U sento, crec que abans de parlar sobre el que farà ciu, hauria de mirar el que ha fet vosté.
    Q tenint a Martín d'urbanisme com tenia... fill meu lo primer que hauria tingut que fer, es ensenyar-li el català, quina paxorra, quina paxorra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  15. El concepte "dreta" ha estat contaminat per 40 anys de dictadura...Es que no poden haber dretes moderades i democrátiques? Que jo sápiga, estaven les paperetes oi? Sr Sabaté calli!
    Mes li val! Al cap i a la fi es tracta d'un partit nacionalista moderat...Tampoc es el PP el que ha guanyat! Sigui demócrata i bon perdedor si us plau!

    ResponElimina
  16. Ai Sr. Sabaté! Vol dir la gent no ha anat darrera el vot util per fer-lo a vosté fora?

    ResponElimina
  17. Per suposat que ha estat així..

    ResponElimina
  18. Veritat que ens entenem quan parlem de dretes i esquerres? Pos ja esta. Deixeu-vos de disquisicions metafísiques. Ara be, no trobo gens descabellat, pensar, que si a Tortosa com a tot arreu ( o mes ) hi ha un electorat de dreta, i si fem un paral·lelisme amb Espanya, hauríem de convindre que tot el vot conservador ( si conservador) a Tortosa a anat a parar a CIU, de la mateixa manera que a Espanya va a parar tot al PP. en aquest cas perque no hi ha res mes i en el cas nostre, perque el PP quasi no existeix.
    Es bo? es dolent?...que em se jo.
    No obstant l'anterior, si es desvia
    els motius cap al component idiol·logic -que en el cas de les eleccions locals es menor- no es busquen els motius en la persona.
    M'explico?

    ResponElimina
  19. Poz NO...!

    ResponElimina
  20. La política urbanística del PSC ha estat presidida pel descontrol pressupostari i el retrard immobiliari a la ciutat.

    - El pavelló firal de 6,8 milions d'euros a passat a 12 milions d'euro
    - La rehabilitació de l'espai Sant Domènech de 350.000 euros a 750.000 euros
    - La rotonda de la Simpàtica de 720.000 euros ja va per 1.100.000 euros

    D'això se'n diu bona gestió i transparència urbanística del PSC ???!!!
    Tots estos incremenst d'obra han estat adjudicats A DIT!!!!!, és a dir, sense concurs públic, ni concurrència pública d'empreses, ni transparència, ni res de res.

    Que ens ha de dir de tor plegat el sr Sabaté o algun dels seus esbirros?

    ResponElimina
  21. Sabaté acusa a Bel de Conservador i de formar un govern de dretes?

    No va ser Sabaté qui va pactar amb el PP més carca de Tortosa per poder ser ell alcalde?

    Llavors el seu govern de que ers d'esquerres i progressista?

    Sabaté és un fals, un comediant i un estafador.

    Marxa cap a casa que faras un favor als tortosins i les tortosines.

    ResponElimina
  22. 12:47, devies "arretirar" de la discoteca, perquè esta clarissim el que t'ha dit l'anònim anterior.

    ResponElimina
  23. Cinto, ja pots escriure a les sis del mati o a les dos de la tarda, que erre que erre, sembles un disc rallat, En aquest cas ho estaves quasi bordant, però a l'ultim paràgraf...l'has tornat a cagar:
    ESBIRRO: persona que complís les ordres violentes del cap o algu que les executa violentament......tu mateix.
    En una anterior entrada de LA MARFANTA, t'he ho vaig posar en forma jeroglífica-amagada ( segu que no ho vas captar), ara t'ho dic en totes les lletres seguidetes: IGNORANT i falton.
    I de passada, Marius p, que també trie una de les dos definicions.

    ResponElimina
  24. A l'anònim de les 10:03.
    Pos crec que el Sr. Cinto no va tan malament. Està qclar que vostè a donat una definició de diccionari "d'esbirro", però que si la veiem aplicada al Sr. Sabaté i a la formna de fer i treballar, doncs no crec que se'n vaig de molt. I sinó mira el que li va passar a l'Amparo Moreno per no fer "d'esbirra"......
    Tu mateix!

    ResponElimina
  25. Parla vostè d'Amparo Moreno,
    a que es refereix?
    Que no la va deixar treballar?
    Que la va expulsar del govern?
    En el primer supòsit, que hagués plegat i denunciat immediatament i no fer-se la digna a les acaballes del mandat.
    Si es refereix al segon cas, que hagués dit vostè mateix, si no ho hagués fet, després de haver criticat públicament i en conferencia de premsa expressa a l'alcalde, covard potser?
    Per una altra part, que ha de dir del Sr. Franquet, que la va deixa sola i a "l'estacada".
    I per acabar, pregunte als que l'han tractada al consistori, i molt majoritariament, l'hi diran que n'he hi ha per a " darle de comer a parte"

    ResponElimina
  26. Uiii....para el carro, para el carro!!!!
    ara mateix li acabes de donar un cop d'efecte al Sr. Cinto.
    En estos moments, i gràcies a vosté, sabem que en el gobern de Sabaté, a part d'haver "esbirros" també hi havia gent incompetent....pos vaja gobern!
    Continui, continui amb les seves explicacions metafísiques....

    ResponElimina
  27. anonim de les 10.51
    quan te paguen per fer de salvador de sabate?? jeje

    ResponElimina
  28. defensa lo indefendible pobre
    qui no te humilitat es degrada, no em cansare de dir-ho

    ResponElimina
  29. Com ara no es pot caçar al filat,
    agafo una altra classe de pardalets. En foto una de freda i una de calenta
    i....a la pica.
    No veieu que jo també puc dic, amb la mateixa inconsistència que vatros, que defense-ho i sou els esbirros de Bel, A. Moreno etc.
    Sou incapaços de comprendre que hi ha gent que som lliures d'escriure el que volem, com volem i contra i a favor de qui volem, ni mes ni menys.
    A mi que m'hi fot Bel, Sabate, Martin, Moreno i el sum sum corda
    Us quedarie-ho bocabadats de la quantitats d'escrits que tinc entrats a LA MARFANTA criticant Sabate, l'inclit Martin i demes aprofitats.

    ResponElimina
  30. Quina poca vergonya que té Sabate.

    Quan ell va ser alcalde per primera vegda amb un pacte amb el PP, la regiduria d'urbanisme la va dreta dura i pura. I despres ha estat en mans seus i Martin Cid( Socieete Martin) que ha signat convenis de vergonya per Tortoa (encara que per ells segur que no) , han comprar pel doble del preu que els va costat edificis a familiars i han fet de tot.

    Si tingués dignitat, que ja sabem que no sabem el que vol dir, plegarien.

    QUINA POCA VERGONYA

    ResponElimina
  31. de llençar acusacions sense explicarse, tots en sabem, així que dona detalls o retira això ultim dels edificis.

    i si jo et digues que el Xalet de Bel es il·legal, que hem diries d'una acusació així sense fonaments...

    au, k de liar al personal tots ne sabem

    poca vergonya

    ResponElimina
  32. JAJAJAAJ, INUTIL, i ta mare fa cantonades

    ResponElimina
  33. I la teua ha tingut un fill/a imbecil i amb discapacitat mental.
    Gustau, espero que retires aquesta entrada al mateix moment que retires l'anterior.

    ResponElimina
  34. Mira, mentre us insulteu entre vosaltres mateixos, és el vostre problema, encara que aprofiteu l'anonimat per a fer-ho. El que us recomano és que quedeu en algun lloc i que solucioneu els vostres problemes en persona.

    ResponElimina
  35. De tot el que he llegit aqui, m'ha cridat l'atenció que s'acusi l'anterior govern municipal de paralitzar la construcció en ple boom urbanistic a la resta del pais. Esta si que es bona!!! Per fi apareix clar quin es l'objectiu de la dreta "moderada" que dirigeix Bel: l'especulació inmobiliaria i vinga totxos!!! La vella cultura del totxo que tant agradava i practicava CIU en temps llunyans ataca de nou!!!

    ResponElimina
  36. Hola a tothom, el meu nom és Cinto i, des de el meu bloc La Granera (http://lagranera.blogspot.com/), tinc la intenció de xerrar una mica de tot, bé potser la meua debilitat principal són els comentaris, sempre sense malícia, sobre els socialistes tortosins. Prometo no fer molta sang, però la veritat és que serà difícil. Perquè?, home ... la veritat és que hi han moltes anècdotes que contar, moltes coses que explicar ... bé prometo no fer-me pesat i anar canviant de tema ... o potser no, bé ja anirem veient.

    Començaré per LES POSTALS DEL PSC. Si, no ho recordeu ... bé potser no, doncs després d'una campanya tant mediocre com la dels socialistes tortosins, la nostra memòria tendeix a oblidar, ja m'enteneu ... si, oblidar les coses dolentes i mal fetes ... com l'obra de govern de l'exalcalde socialista Joan Sabaté.

    El PSC tortosí, en un moment d'inspiració, va pensar en editar una sèrie de postals sobre Tortosa, aparentment recordatoris de l'obra de govern que farien vibrar la memòria dels ensopits tortosins i tortosines.

    Recordem les postal que sota el lema PSC AMB TU, TOTS PER TORTOSA, ens mostraven imatges com les del magnífic PAVELLÓ FIRAL, LA BIBLIOTECA COMARCAL, EL COL.LEGI CINTA CURTO DE FERRERÍES I LA VISTA PANORÀMICA DEL CASC ANTIC DE TORTOSA. Suposo que aquí es van quedar, després de vuit anys de govern, no varen poder mostrar res més.

    Bé la història serà que anirem mostrant i comentant una a una aquestes magnífiques postals de la idíl•lica Tortosa socialista. Ja veureu com xalarem. Apa, una abraçada i fins molt aviat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta