3 de desembre del 2007

Tortosa explica fins a quatre casos de segrestos misteriosos

Dissabte vam quedar a sopar amb uns amics i, inevitablement, van acabar preguntant-me pels diferents casos de segrestos estranys que s'han produït en els últims dies a Tortosa. Diumenge també va arribar-me un correu electrònic, que em comentava dos casos semblants, però en aquest cas de dues tortosines que viuen fora de la ciutat. Potser el cas més conegut, perquè fins i tot va sortir a la premsa, és el del jove Josep Meseguer, que haurien segrestat a punta de pistola i obligat a conduir fins a França, on finalment va ser alliberat. Segons van dir-me, Meseguer coneixia un dels altres casos que s'expliquen per Tortosa, suposadament ocorregut uns deu dies abans. Sembla que és el cas d'un home que van obligar a conduir fins a l'Aldea, després de ser sorprès per un individu als aparcaments de la ronda Docs. Els altres casos corresponen a una noia tortosina desapareguda quan va anar als serveis d'un restaurant xinès de Barcelona. La policia, després de ser alertada pel company de la jove, va irrompre al restaurant i l'hauria trobat despullada i lligada, amb marques a la pell, just als llocs en què calia tallar per poder extreure-li els òrgans. Finalment, l'altre cas és el d'una estudiant tortosina, també a Barcelona, que també haurien segrestat la setmana passada, i que finalment podria haver fugit d'una furgoneta, prop de Madrid.
D'altra banda, a Tortosa s'estan sentint tot tipus de rumors que estan fent crèixer la sensació d'inseguretat ciutadana. Alguns són mitges veritats o exageracions, amb connotacions xenòfobes en la majoria dels casos. Altres semblen adaptacions locals de conegudes llegendes urbanes, i per tant ens haurien de fer reflexionar sobre el creixement de la cultura de la por, necessària per garantir el control social. Per alguna raó, aquest tipus d'onades de comentaris es produeixen a la tardor, quan el dia es fa més curt, l'enllumenat públic continua sent insuficient, i s'apropen les festes de Nadal.

15 comentaris:

  1. Però si el nou equip de govern CIU+ERC son una colla de paranoics, a qui li extranya que la gent del carrer fagi corre bulos?

    ResponElimina
  2. pos a mi me van contar que a un pas de zebra una persona estava explicant que en un altra vida havia segut un gos, i li va dir al seu interlocutor , mira mira ! toca'm el coll encara tinc les marques del collar, al fer-ho el va mossegar.....o sigue que aixo deu ser una questio que s'esta escampant....

    ResponElimina
  3. asta en casos de segrestos (percert un tema dilicat), algu parla de política involucrant al govern de Tortosa.

    ResponElimina
  4. Quina poca feina no?

    ResponElimina
  5. Pos a mi m'han contat que a Bel li va passar algo semblant: s'el van emportar uns tunyinaires a Turquia i alli, despres d'una setmana, el van soltar.
    I que tots els mesos li passa el mateix, ja siguen tunyinaires o d'altres sectors. (econimics, clar)

    ResponElimina
  6. pos a mi m han dit que l altre dia uns xikets jugaven a la pl. dels farols i va vindre un extranger i els i va fer pam pam al cul

    ResponElimina
  7. pos laltre dia van vore a montilla q parlava catala, es un rumor.. shhh

    ResponElimina
  8. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. pos a mi l'altre dia me van dir que al riu los cirulos se monten unes festes q no veigues

    ResponElimina
  10. -Pos a mi m'han dit que ara fan proves per entrar a treballar al Ajuntament i que l'únic que tens que acreditar es estar en poseció del carnet de CIU.
    -pos vaja novetat la teva.
    - al Consell igual?
    - Com sempre, i la gent no diu ni piu.
    -Pos que't pensaves.

    ResponElimina
  11. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. També m'han dit que els rumanesos que van fumar fora d'Italia, pos, que tots s'han fet cap a Tortosa ...... Inseguretat a Tortosa??! un poble amb 4 cossos de polis i dos camins d'entrada - aqui no hauria de poder entrar ni l'exercit de Putin!
    Pero, bueno, des de que van convertir el castell en hotel, tot se va de mal en pitjor!

    ResponElimina
  13. Que bó el quadre pop-art tortosi! jajaja!

    ResponElimina
  14. El cartell el trobo un xic masclista. També els homes solem ser "cotilles" i ens van les xafarderies.

    ResponElimina
  15. vaja, aquí hi ha tema per a l'accídia...

    potser li hauríem de preguntar a ell si sap realment què ha passat!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta