15 de gener del 2008

Els ecologistes denuncien la mort d'un voltor a prop del parc eòlic Baix Ebre

Els grups ecologistes Gepec i Seo/Bird Life van denunciar ahir la mort d'un voltor per una presumpta col·lisió amb un molí del parc eòlic Baix Ebre, el primer que es va construir a la serra del Boix, al terme de Tortosa. La presència de voltors a la zona és esporàdica, però els proteccionistes alerten que la mort del voltor és «representativa» del que podria passar amb els parcs eòlics propers a colònies o zones de pas d'espècies com els voltors o l'àguila cuabarrada.

El Punt (15-Gener-2008)

Foto: Gepec

6 comentaris:

  1. Venga a fer-li un enterrament digne, quin ecologiste fara de capellà?, pero bueno que sigui un que visque a casa seva en forn de llenya, chimenea i res elèctric eh

    ResponElimina
  2. Per determinats ecologistes, hauríem de viure en coves il·luminades amb espelmes.

    ResponElimina
  3. Quina pena que tinc.
    Mira que hi vaig vegades al Coll de l'alba.....i, de la forma que parlent alguns ecologistes, allo sempre hauria d'estar ple de persones observan els moixonets, passejant, gaudint de la natura en definitiva, pos no veig mai a ningu, tu.
    M'inporta tant un voltor com el que m'he trovat avui.

    ResponElimina
  4. No estaria malament que tinguessiu una mica més de respecte per segons quins col·lectius. Potser són molt utòpics, i moltes vegades no acaben de complir amb l'exemple que prediquen Però sabeu perfectament que no tota la població del planeta pot portar el vostre mateix ritme de consum de recursos, sota l'amenaça d'arribar a una situació catastròfica.
    L'ecologisme com a ideologia és imprescindible per a les activitats humanes contemporànies, més encara quan les sospites de la responsabilitat humana en el canvi climàtic semblen ser evidents.
    En això no vull dir que tots mos haguéssem de convertir en jipis japiflouers, sinó que hem de tenir present que les nostres accions tenen conseqüències, i hi hem de reflexionar.

    ResponElimina
  5. Em podras acusar de poc respecte als voltors, pero als ecologistes?
    Ara be, aixo de "no tota la població del planeta pot portar el vostre mateix ritme de consum"
    Ja saps que no tinc calefaccio ni aire condicionat?. Ja saps que soc dels que trio les escombreries?. Ja saps que soc dels poquets que guardo l'oli dels freixits i el porto a la deixalleria?; que per cert, quan pregunto si va molta gent em diuen que "Nanai"
    Aixo si, no soc ecologiste de carnet.

    ResponElimina
  6. Quantes tonteries juntes, lo que jo no sé és què tenen a veure los molinets en l'ecologia. La veritat és que això no servix ni servirà per a descontaminar lo planeta, total, de nuclears i tèrmiques ni haurà igual o més, i de consum energètic cada dia més, però los que manen ja estan contents veien com mos barallem per tonteries i ells van fent. Seguiu barallant-vos que les clatellades mos aniran caent igual. Lo dia que la gent exigim una planificació energètica nacional, llavors tremolaran los governs, sinó que li pregunton a Pizarro. Ah! I jo dóno la cara.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta