14 de gener del 2008

Tortosa i Roquetes, doble seu de l'Ebrebloc 2008

Les Terres de l’Ebre ja tenen més de 270 blocs a internet

La nova associació de Blocaires Ebrencs, que hem constituït recentment un grup d’internautes del territori, us anuncia la propera celebració de la segona edició de l’EBREBLOC, que enguany es farà a Tortosa i Roquetes els dies 1 i 2 de febrer. La primera jornada es farà l’1 de febrer, divendres, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, mentre que la segona jornada de l’Ebrebloc tindrà lloc l’endemà dissabte, 2 de febrer, a la Biblioteca Municipal de Roquetes. L’any passat, la biblioteca tortosina va ser l’escenari únic de la trobada de Blocaires Ebrencs, amb un èxit notable. Però enguany hem decidit duplicar l’escenari i repartir el programa en dues jornades diferents, amb l’objectiu de donar cabuda al nodrit programa d’actes i activitats que hem preparat. De la mateixa manera, aprofitarem per donar a conèixer la nova entitat, presidida per la blocaire Carme Pla
La primera jornada de l’EBREBLOC 2008 estarà centrada en l’ús dels blocs com a eines educatives, tot i que també s’abordaran altres recursos que les noves tecnologies de la informació i de la comunicació posen a l’abast dels professionals de l’ensenyament. Pensem que la jornada pot ser especialment interessant per al col·lectiu de mestres, tenint en compte l’actualitat del debat sobre la qualitat de l’educació i la necessitat d’introduir les noves tecnologies a les aules. La taula rodona, moderada per Marià Cano, comptarà amb la participació de Jordi Perales, Dora Cervelló, Artur Tallada i Àngel Ismael. La primera jornada es tancarà amb un vi d’honor.
El segon dia, en canvi, explorarem les relacions entre la classe política i la blocosfera, amb una jornada en què destaca una taula rodona en què participaran Joan Sabaté (PSC), Francesc Sancho (CiU), Pere Muñoz (ERC) i Jaume Forcadell (ICV). A més, també hem programat un taller sobre creació de podcasts, a càrrec del blocaire Jordi Abad, i una breu conferència sobre l’estat actual de la blocosfera al territori, a càrrec de Daniel Gil, i al conjunt de Catalunya, que ens permetrà comptar amb la participació de Marc Vidal, un dels blocaires catalans de referència. A més a més, també presentarem el nou portal de la nostra entitat a internet, que ja es troba accessible a l’adreça www.ebresfera.cat. La jornada es tancarà amb un dinar de germanor en un restaurant de Roquetes i amb una sessió de Beers&Blocs, dissabte a la tarda, en una cafeteria de Tortosa.
En els últims dos anys ha acabat de consolidar-se a les Terres de l’Ebre un important moviment amb més de 270 blocs, llocs d’internet en què qualsevol ciutadà pot escriure i expressar-se lliurament. Al mateix temps, cada blocaire pot formar part d’una comunitat en línia, més coneguda com blocosfera. De la mateixa manera, al nostre territori també s’ha creat una veritable comunitat territorial i xarxa social de blocaires, pionera a Catalunya. Aquesta xarxa és l'Ebresfera, base de l’entitat Blocaires Ebrencs, que té com a objectius principals la difusió del format bloc i d’altres elements i eines de l’anomenada web 2.0, des d’un punt de vista social, cultural, participatiu i col·laboratiu. Pensem que través d’internet, la gent té l’oporunitat de participar més activament com a ciutadans, crear diferents xarxes, evitar la fractura digital i fer més plural l’opinió pública de les Terres de l’Ebre, ja que els blocs també són uns mitjans de comunicació de proximitat. Per conèixer amb detall el programa de l’EBREBLOC 2008 i contactar amb nosaltres, ja podeu visitar el portal Ebresfera.cat.

La notícia als mitjans:
-Els blocaires de les Terres de l’Ebre celebraran els dies 1 i 2 de febrer la segona edició de la seva trobada anual (Teveon.tv)
-El nombre de blocaires de les Terres de l'Ebre es multiplica per tres durant l'últim any (El Punt)
-La catosfera s'organitza (NacióDigital.cat)
-Tortosa i Roquetes acolliran la segona edició de l'Ebrebloc (Tinet)
-Tortosa i Roquetes, doble seu de l'Ebrebloc 2008 (Riberaonline.net)
Altres enllaços interessants
-Twitter de l'Ebrebloc
-Videopromoció de l'Ebrebloc (La cuina de Jesús)
-Recull d'enllaços sobre l'Ebrebloc, per Carme Pla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta