3 de gener del 2008

Tortosa té un grup de yamakasis que practiquen el parkour

Yamakasi és un terme d'origen africà que significa esperit fort, cos fort, home fort. Però la paraula també és el nom d'un grup de la perifèria de París que practica l'art del desplaçament o parkour, amb una filosofia basada en la llibertat, la tècnica i l'eficàcia del moviment, sense oblidar la bellesa estètica dels salts i acrobàcies. En aquest sentit, les principals corrents són el Free-running de Sebástien Foucan, més estètic, i el Parkour de David Belle, més efectiu. Aquesta disciplina de nou esport urbà, que necessita d'una molt bona preparació física, va popularitzar-se a partir de la pel·lícula que el francès Luc Besson va produir l'any 2001. Avui he vist que el Parkour ha arribat a Tortosa de la mà d'un grup de joves que fan unes acrobàcies espectaculars saltant els murs, tanques i mobiliari urbà d'espais com l'estadi municipal, la zona verda de Quatre Camins, el parc municipal, l'antiga Central Lletera Tortosina, el parc de Remolins o la plaça del Paiolet. Aquest grup de traceurs han editat un vídeo i l'han penjat a You Tube, amb uns resultats espectaculars. Si encara penseu que aquesta forma d'expressió no és res més que vandalisme juvenil, us recomano que el mireu i també que llegiu l'entrada sobre el Parkour que hi ha a la Wikipèdia.

14 comentaris:

  1. Home, és molt millor això que no altres "entreteniments", però com surti a la Wikipedia no ho justifica, perquè qualsevol pot canviar-la (i depèn de cada llengua).

    Espero que no facin mal involuntàriament a cap iaio...

    ResponElimina
  2. Be. Encara que, a mi, no em diu res de nou doncs jo, cada any, per festes de nadal i any nou, faig lo mateig, corretjit i millorat, després d'aguantar a la parentela. Encara que quant ho supero de llarg tot, inclos loque fan aquets nois, es amb la costa de gener, ¡ alló es de circs ! ¡ aquesta any, ja ho vereu, doncs penso penjar-ho del You Tube !!!

    ResponElimina
  3. Mentre no facen mal a ningú, jo tranquila.

    ResponElimina
  4. A que no salten de la torre del castell a les cases (ruinoses) de la plaça de absis i d'aquí a la catedral?

    ResponElimina
  5. vavava! perfavor!
    pero si estos no saven res del yamakasis nomes saven fer unes pokes volteretes de nores!
    i perdo! pero no es yamakasi! es le parkour!!
    i jo ne practico! i per lestadi no hi ha res pero pel temple i pel cemenari son els millors llocs per practicaro!
    si voleu me truqueu i jo i la meva colla us ensenyarem q s aquest art! perque no es un art qualsvol! es una de les arts mes boniques q hi han!
    perfavor! pero si lo dels videos estos son uns pringats q no saven de que van ome!! neu pel temple i mos vereu a nosaltres! i ara q estan fen la nova obra del colegi ceip temple per alli dins si q ne practiquem!

    visca le parkour!

    ResponElimina
  6. http://www.youtube.com/watch?v=yjG1_g6jtk8


    estos son los de la meva colla! aki fan un petit resum del q fem! aki nomes fan volteretes! pero saltem petits edificis! i murs molt mels alts q lo del video akell! jajaj! fan pena aquells! nosaltres som molt millors!

    ResponElimina
  7. Si n'hi ha de flipadet per tortosa...cada dia ho veig més clar!
    Ei, que no em sembla malament, cadascú que faigue lo que vulgue, però no cal ser tan pinxet i anar per la vida de "sabelotodo" fardant de tonteries.

    ResponElimina
  8. Com totes les facetes humanes, està bé sempre que es faci servir el sentit comú i no malmetin el mobiliari urbà i convisquin amablement amb altres activitats com ara prendre el solet assegut en un banc.
    Quan jo era un crio, al meu poble, ja ho practicàvem això, més o menys, tot i que no tenia cap nom en anglès: llavors li dèiem "córrer pel poble" i no ens posàvem cap gorra amb la visera a l'inrevés. I també ens fèiem un fart de córrer i saltar marges pel camp.

    ResponElimina
  9. Tecnicament no se si sou millors k els primers, però en lo que és editar vídeos segur k vos foten pallissa.

    ResponElimina
  10. ei Jordi!
    te sens orgullòs i superior o que?

    sigueix aixì que ja teu trobaràs!

    ResponElimina
  11. anònim 10:08!

    la calitat del video això no a d'importa una merda!
    la calitat es lo que fan en ell!

    Tecnicament, Tecnicament despuès diuen que hi han flipats per tortosa no trobeu?

    ResponElimina
  12. Pos jo trobo que no és el mateix un video tant espectacular com el d'aquells encara que no facin tantes acrobàcies que un video normalet. Pot ser ells no en saben tant, pero se saben vendre millor; això està clar. I no cal que t'enfades home! Només esperem que vatros milloresseu en este aspecte.
    Salut!!

    ResponElimina
  13. t'ens raò!

    no m'hauria de posar aixì!
    pero... jej!

    vinga visca le parkour!!

    soc anonim 11:17

    ResponElimina
  14. jajajaja alee parkour a tortosaaa de puta mare jejej jo faig parkour desde els 10 anys k astic aki a tortossaa 26/11/2014

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta